Ετσι έπεισε ο Λιόλιος τον Ζήση για να αναλάβει καθήκοντα general manager στην Εθνική Ελλάδας

Ετσι έπεισε ο Λιόλιος τον Ζήση για να αναλάβει καθήκοντα general manager στην Εθνική Ελλάδας

Ετσι έπεισε ο Λιόλιος τον Ζήση για να αναλάβει καθήκοντα general manager στην Εθνική Ελλάδας

bet365

Ο Νίκος Ζήσης αποτελεί τον εκλεκτό του Βαγγέλη Λιόλιου για τη θέση του general manager στην Εθνική Ελλάδας και το Gazzetta έχει το ρεπορτάζ για το παρασκήνιο της συμφωνίας. Η επιμονή του Λιόλιου και η... γνώση του Δημήτρη Ιτούδη!

Η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος Ζήσης αποτελούσε εξ αρχής την πρώτη επιλογή του νέου προέδρου της ΕΟΚ για μια κομβική θέση στην Εθνική ομάδα.

Το όνομά του ήταν το πρώτο που είχε «πέσει» στο τραπέζι των συζητήσεων, καθώς ήταν η προτεραιότητα τόσο του Βαγγέλη Λιόλιου, όσο και του νέου υπευθύνου όλων των Εθνικών ομάδων και άλλοτε συμπαίκτη του στην Εθνική και στην ΑΕΚ, Δήμου Ντικούδη.

Οι συζητήσεις με τον Νίκο Ζήση είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο μήνα αλλά τις τελευταίες ημέρες μπήκαν στην τελική ευθεία με αποτέλεσμα να επέλθει και η συμφωνία. Σημαντικό ρόλο για να αποδεχθεί ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας την πρόταση της νέας διοίκησης της ΕΟΚ έπαιξε η τεράστια επιθυμία από Λιόλιο και Ντικούδη, οι οποίοι του έδειξαν μεγάλη εμπιστοσύνη και του έδωσαν απόλυτη ελευθερία κινήσεων ενώ και ο ρόλος του θα είναι διάκριτος.

Ουσιαστικά ο Ζήσης θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του αγωνιστικού τμήματος της Εθνικής ομάδας και της διοίκησης της Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε διάφορες προτάσεις από Ελλάδα και εξωτερικό για διάφορους ρόλους και θέσεις ωστόσο εκείνος ήθελε πολύ να αποτελέσει μέλος μίας ομάδας που αγαπάει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη.

Άλλωστε αποτελεί έναν από τους πιο πιστούς «στρατιώτες» της και ήταν πολύ σημαντικό για εκείνον να βρίσκεται σ' ένα περιβάλλον που γνωρίζει καλά και παράλληλα να προσφέρει τις υπηρεσίες του για το «restart» της ομάδας σε μια δύσκολη, αν μη τι άλλο, καμπή. Φυσικά και ο Κώστας Κώτσης παραμένει κανονικά στο πόστο του team manager.

Να σημειωθεί επίσης ότι όλες οι συζητήσεις έγιναν με την απόλυτη γνώση του Δημήτρη Ιτούδη! Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποτελεί τον «εκλεκτό» του Βαγγέλη Λιόλιου για τη θέση του head coach ενόψει του Eurobasket 2022 και είναι πολύ πιθανόν έως το τέλος του χρόνου να υπάρξει και η επίσημη ανακοίνωση για την επίτευξη της συμφωνίας μαζί του.

Νωρίτερα η ΕΟΚ ανακοίνωσε τη πρόσληψη του Σωτήρη Μανωλόπουλου για τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή όσον αφορά τα «παράθυρα» και τα ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα