Έτήσια Έκθεση FIBA: Λίγοι γηγενείς U21 στην Ελλάδα, αρκετοί ξένοι, πολλές οικονομικές οφειλές

Newsroom
Έτήσια Έκθεση FIBA: Λίγοι γηγενείς U21 στην Ελλάδα, αρκετοί ξένοι, πολλές οικονομικές οφειλές

bet365

H FIBA ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από την ετήσια έκθεση της και η Ελλάδα βρίσκεται πολύ χαμηλά σε ποσοστόν νεαρών Ελλήνων παικτών στο πρωτάθλημα της, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας της Βasket League είναι πολύ μεγάλος

Πολύ χρήσιμα ευρήματα προέκυψαν από την ετήσια έκθεση της FIBA για τα πρωταθλήματα του κόσμου. Η Basket League βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε μέσο όρο ηλικίας, ενώ δίνονται πολύ λίγες ευκαιρίες σε Έλληνες παίκτες κάτω των 21 ετών.

Σχετικά με τη συμμετοχή των ξένων παικτών, η Βasket League είχε 53.1% ξένους για τη σεζόν που πέρασε και 52% για το 2019/20. Στην Ισπανία που βρίσκεται πιο ψηλά από όλους το ποσοστό φτάνει το 70.2%, ενώ στην Τουρκία συναντάμε το χαμηλό 24.5%.

Τώρα όσον αφορά τους γηγενείς παίκτες U21 που παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, το ποσοστό απογοητεύει και φτάνει το 11.7%, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 17%. Οι U21 έπαιζαν 5.4 λεπτά ανά ματς στη Basket League πέρυσι.

Αν κοιτάξουμε τον μέσο όρο ηλικίας των παικτών, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας με 27.1 έτη, ενώ πίσω της βρίσκονται η VTB League με 26,9 έτη, το ιταλικό και το ισπανικό πρωτάθλημα με 26,8, η Τουρκία και η Γαλλία 26,4 και η Αδριατική Λίγκα 25,7. Τώρα αν κοιτάξουμε τις πιο ψηλές λίγκες, η ελληνική είναι έκτη με 1.97μ. μ μ.ο.

Τέλος βρίσκεται στην τρίτη θέση σε μια κατηγορία που δεν είναι και τόσο καλό να είσαι τόσο ψηλά. Είναι τρίτη λοιπόν στις οικονομικές οφειλές στις υποθέσεις που εξέτασε το το ΒΑΤ. Η Τουρκία είναι πρώτη με 392 υποθέσεις, ενώ η Ελλάδα έχει 132.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα