ΤΣΣΚΑ στο Gazzetta: «Για την ώρα δεν υπάρχει καμία συμφωνία»

ΤΣΣΚΑ στο Gazzetta: «Για την ώρα δεν υπάρχει καμία συμφωνία»

Αντώνης Καλκαβούρας
ΤΣΣΚΑ στο Gazzetta: «Για την ώρα δεν υπάρχει καμία συμφωνία»

bet365

Το Gazzetta επικοινώνησε με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη μετά από την επίσημη τοποθέτηση του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου σχετικά με την προοπτική ο Έλληνας κόουτς να αναλάβει την Εθνική ομάδα. Ποια η θέση των Ρώσων.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος τέθηκε στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου και παραδέχθηκε πως η περίπτωση του Δημήτρη Ιτούδη αποτελεί προτεραιότητα για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης όσον αφορά τον προπονητή που θα κοουτσάρει την «επίσημη αγαπημένη» στο Ευρωμπάσκετ 2022.

«Η πρόταση και η θέλησή μου που θα ζητήσω από το Δ.Σ. είναι συγκεκριμένη. Έχει ήδη υπάρξει επικοινωνία με την ΤΣΣΚΑ, θέλουμε να είναι ο κύριος Ιτούδης. Έχουν γίνει οι σωστές διαδικασίες, ελπίζω να κατανοήσουν όλες οι πλευρές πόσο σημαντική θα ήταν αυτή η κίνηση. Είμαι αισιόδοξος προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε σχετικά ο νέος διοικητικός ηγέτης της ΕΟΚ.

Όπως, λοιπόν αναφέρθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο και αποκάλυψε το Gazzetta τις προηγούμενες ημέρες, ο πλέον πετυχημένος Έλληνας προπονητής που εργάζεται εκτός συνόρων έχει έλθει σε κατ' αρχήν συμφωνία με τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας για να αναλάβει να «τρέξει» την Εθνική ομάδα στις μεγάλες διοργανώσεις, αρχής γενομένης από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022. Όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του Βαγγέλη Λιόλιου, οι δυο άνδρες βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή το τελευταίο διάστημα.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΕΟΚ παραδέχθηκε πως ο προπονητής που θα κοουτσάρει την Εθνική στα «παράθυρα» θα προκύψει κατόπιν συνεννόησης του Δ.Σ. με τον ομοσπονδιακό που θα δουλέψει στις μεγάλες διοργανώσεις, με τον Στέφανο Δέδα να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Το Gazzetta επικοινώνησε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έπειτα από την τοποθέτηση του Βαγγέλη Λιόλιου για να μάθει τις προθέσεις της «ομάδας του στρατού» σχετικά με αυτή την προοπτική.

«Για την ώρα δεν υπάρχει καμία συμφωνία» ήταν η επίσημη τοποθέτηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον πρόεδρο της οποίας, Αντρέι Βατούτιν, έχει ήδη ενημερώσει σχετικά ο Έλληνας τεχνικός. Θέση επί του θέματος πήρε επισήμως και ο Βατούτιν, τονίζοντας με νόημα πως τονίζοντας με νόημα πως «δεν διάβασα πουθενά φράσεις που παραπέμπουν σε κάποια συμφωνία».

Σε κάθε περίπτωση, η πιθανότητα συνεργασίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης έχει δημιουργήσει ντόρο και στον ρωσικό Τύπο, όπου μεταξύ άλλων ένα σημαντικό ερώτημα που τίθεται, είναι ποιος θα πληρώνει τους μισθούς του στην ΤΣΣΚΑ τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο (σ.σ. το συμβόλαιό του με τη ρωσική ομάδα έχει ισχύ ως το 2023), σε περίπτωση τελικά που ο Δημήτρης Ιτούδης αναλάβει την Εθνική Ελλάδας και απουσιάζει λόγω των υποχρεώσεών του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, .

Το Gazzetta επικοινώνησε και με τον 51χρονο κόουτς έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, όμως εκείνος αρνήθηκε ευγενικά (σ.σ.: απολύτως κατανοητό) να σχολιάσει την τοποθέτηση του Βαγγέλη Λιόλιου. Εξέλιξη αναμενόμενη, καθώς η EuroLeague 2021-22 βρίσκεται προ των πυλών και ο δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης έχει μπροστά του εννιά δύσκολους μήνες, με στόχο να επιστρέψει στην κορυφή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με την ομάδα του. Ως τότε, προτεραιότητα για τον ίδιο θα παραμένει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας... Η πορεία της ρωσικής αρκούδας, μάλιστα και τα αποτελέσματά της, δεν αποκλείεται να αυξήσουν ή να μειώσουν τις πιθανότητες συνεργασίας του με την «επίσημη αγαπημένη».

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα