Ντικούδης για Ίβκοβιτς στο Gazzetta: «Ακόμα θυμάμαι την ημέρα που μας πήγε για καρτ...»

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Ντικούδης για Ίβκοβιτς στο Gazzetta: «Ακόμα θυμάμαι την ημέρα που μας πήγε για καρτ...»

bet365

Ο Δήμος Ντικούδης συνάντησε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς δύο φορές στην καριέρα του. Μία στην ΑΕΚ και μία στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Και θυμάται στο Gazzetta την ιδιαίτερη αύρα του θρυλικού Σέρβου που άφησε την τελευταία του πνοή και μία απίθανη βόλτα για καρτ!

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς διέθετε μία ιδιαίτερη αύρα. Αυτή που μόλις μπαίνει σε ένα δωμάτιο, όλοι σταματούν να κάνουν ό,τι έκαναν. Ο Σέρβος προπονητής άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Πέμπτης (16/9) και ο Δήμος Ντικούδης θυμάται στο Gazzetta τον πρώην προπονητή του.

O τότε σέντερ της ΑΕΚ ήταν δεν ήταν 22 ετών, όταν κλήθηκε να διαχειριστεί την παρουσία του Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο της «Βασίλισσας».

«Τον συνάντησα νωρίς στην καριέρα μου, με άλλαξε εντελώς. Με εμπιστεύτηκε, μολονότι ήμουν νεαρός, σε μία ΑΕΚ με γεμάτο ρόστερ. Με καθιέρωσε και μου έδειξε τον τρόπο να παίζω μπάσκετ και να το αντιμετωπίζω. Μου έδειξε ότι πρέπει να έχω πειθαρχία και ευθύνη. Και μαζί πετύχαμε σπουδαία πράγματα», τόνισε ο 44χρονος υπεύθυνος πλέον για τις Εθνικές ομάδες.

«Είναι ένας θρύλος, ήθελε να αναδεικνύει ένα παιδιά, ήθελε να είναι όλοι μία οικογένεια. Είναι απώλεια για το παγκόσμιο μπάσκετ. Η αύρα του ήταν ξεχωριστή. Ήταν μία ισχυρή προσωπικότητα, ένας απαιτητικός προπονητής που είχε τη δική του φιλοσοφία. Ήθελε να υπάρχουν ρόλοι και να παίζουμε σωστό μπάσκετ. Να ακολουθούν όλοι όσα ήθελε. Και μετά από ένα σημείο είχε ήδη πετύχει πολλά, όπου κανείς δεν μπορούσε να τον αμφισβητήσει», συνέχισε, μιλώντας για τον «Σοφό».

Μία βόλτα για καρτ!

Του ζητήσαμε να ξεχωρίσει μία ιστορία. Εκείνη που ανέσυρε από τη μνήμη του, αφορά τον προπονητή Ίβκοβιτς, τον «σοφό» Ίβκοβιτς.

«Θυμάμαι, είχαμε διανύσει μία σκληρή εβδομάδα. Ήταν πριν τον τελικό του Κυπέλλου, απέναντι στον πανίσχυρο Παναθηναϊκό, ο οποίος θα κατακτούσε την EuroLeague λίγες ημέρες αργότερα. Μία ημέρα πριν από τον τελικό, στην Πυλαία, ο Ντούντα μας μάζεψε, μας έβαλε σε ένα λεωφορείο και μας πήγε να κάνουμε καρτ! Αποσυμπιεστήκαμε, αισθανθήκαμε σαν μια παρεούλα, όλοι μαζί, φίλοι. Μας έφυγε το άγχος. Ήταν ένα δικό του τρυκ».

Φυσικά και ο Ίβκοβιτς δεν ακολούθησε τα καμώματα των παικτών του. Έμεινε έξω από την πίστα. Όπως του άρεσε. Σε... ρόλο προπονητή.

Και η αλήθεια είναι πως το τρυκ του Σέρβου είχε αποτέλεσμα, αφού η ΑΕΚ επικράτησε του πανίσχυρου Παναθηναϊκού με σκορ 59-57. Με τον Ίβκοβιτς να υπογράφει τον πρώτο τίτλο της Ένωσης μετά από 19 χρόνια.

Ο Δήμος Ντικούδης συνεργάστηκε με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στην ΑΕΚ (1999-2001) και στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2004-2005).

 

Τελευταία Νέα