ΕΟΚ: «Ο Αυγενάκης διαστρεβλώνει την αδιάψευστη αντικειμενική πραγματικότητα»

ΕΟΚ: «Ο Αυγενάκης διαστρεβλώνει την αδιάψευστη αντικειμενική πραγματικότητα»

bet365

Η προσωρινή διοίκηση ΕΟΚ με ανακοίνωση της συνέχισε την... επίθεση της προς τον Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αναφέροντας πως πρέπει άμεσα και πριν από τις 12 Σεπτεμβρίου να ενεργήσει για τη καταβολή του ποσού που απαιτείται για την μισθοδοσία των υπαλλήλων  της Ομοσπονδίας  και των Αθλητικών Ενώσεων.

Μετά την ανακοίνωση της προσωρινή διοίκηση της ομοσπονδίας, στην οποία στάθηκε στον Λευτέρη Αυγενάκη, αναφορικά με τη μη καταβολή της επιχορήγησης, ήρθε νέα... επίθεση που κάνει λόγο για προσπάθεια του Υφυπουργου Αθλητισμού να διαστρεβλώσει την αδιάψευστη αντικειμενική πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ για τον Λευτέρη Αυγενάκη

Η προσπάθεια του κ. Αυγενάκη να διαψεύσει την ανακοίνωση της Ε.Ο.Κ. για τη μη καταβολή από τη Γ.Γ.Α. της οφειλόμενης δόσης της οικονομικής επιχορήγησης, στην οποία περιλαμβάνεται η μισθοδοσία των υπαλλήλων της Ε.Ο.Κ. και των Αθλητικών Ενώσεων, είναι τουλάχιστον ατυχής και διαστρεβλώνει την αδιάψευστη αντικειμενική πραγματικότητα, όπως αυτή αποδεικνύεται από τα σχετικά έγγραφα.

Στην Ε.Ο.Κ. έχει καταβληθεί το ποσό των 984.000 ευρώ, από το οποίο μόνο το ποσό των 375.000 ευρώ της πρώτης δόσης εξειδικεύεται από τη Γ.Γ.Α. ότι περιλαμβάνεται και τμήμα της μισθοδοσίας του υπαλληλικού προσωπικού. Το υπόλοιπο ποσό αφορά τα έξοδα της Ομοσπονδίας για τις άλλες λειτουργικές και αγωνιστικές δραστηριότητες της, όπως συμμετοχές και μετακινήσεις 13 Εθνικών Ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις, οργάνωση στην Ελλάδα επίσημων διεθνών διοργανώσεων, εθνικές αγωνιστικές διοργανώσεις, οι οποίες όπως είναι γνωστό είναι ιδιαίτερα σημαντικές για να συντηρήσουν την ελληνική καλαθοσφαίριση ως πρωταγωνιστική δύναμη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Επισημαίνεται δε, ότι το προβλεπόμενο ποσό της συνολικής επιχορήγησης προς την ΕΟΚ για το 2021 είναι 1.800.000 ευρώ.

Το ότι η διοίκηση της Ομοσπονδίας έχει διορισθεί με απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου, δεν αναιρεί τις υποχρεώσεις της για τη καταβολή της μισθοδοσίας του υπαλληλικού προσωπικού της αλλά και για την κάλυψη τρεχουσών οικονομικών υποχρεώσεών της.

Η διαρκής εναντίωση και αντιπαράθεση του κ. Υφυπουργού με την Ομοσπονδία δεν επιτρέπεται να θέσει σε ομηρία τους υπαλλήλους της και μάλιστα για ένα διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών μετά τις Αρχαιρεσίες της 12ης Σεπτεμβρίου 2021, που όπως είναι γνωστό απαιτείται για τη νομιμοποίηση της εκλεγμένης διοίκησης στις Τράπεζες.

Ο κ. Αυγενάκης πρέπει άμεσα και πριν από τις 12 Σεπτεμβρίου 2021 να ενεργήσει για τη καταβολή στην Ε.Ο.Κ. του ποσού που απαιτείται για την μισθοδοσία των υπαλλήλων της Ε.Ο.Κ. και των Αθλητικών Ενώσεων, για να αποφευχθεί ένα τραγικό οικονομικό αδιέξοδο γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα