Φασούλας για Υγειονομικό Πρωτόκολλο: «Αθλητές και σωματεία ίσως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν»

Gazzetta team
Φασούλας για Υγειονομικό Πρωτόκολλο: «Αθλητές και σωματεία ίσως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν»

bet365

Η παράταξη «Πρώτα το μπάσκετ» του υποψηφίου προέδρου της ΕΟΚ, Παναγιώτη Φασούλα τόνισε με ανακοίνωσή της την ανάγκη να βρεθεί μια εναλλακτική λύση ώστε να μειωθούν τα κόστη των τεστ για τον κορονοϊό.

Η παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα καλεί την Πολιτεία να επανεξετάσει το ζήτημα που αφορά τα μέτρα για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες υπό το φόβο να μείνουν παιδιά εκτός αθλητισμού, λόγω του κόστους για την τακτική διεξαγωγή τεστ κορονοϊού.

Με σχετική ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σεβόμενοι τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω του κορονοϊού για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία, εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που εκδόθηκε και αφορά τα μέτρα που ισχύουν πλέον για τη λειτουργία ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες.

Σύμφωνα με αυτήν, προβλέπεται ότι οι αθλητές των Ακαδημιών 12-15 ετών που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, υποχρεούνται σε διεξαγωγή προληπτικού ελέγχου αντιγόνου για κορονοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test) τουλάχιστον μία (1) φορά την εβδομάδα.

Αυτό επιβαρύνει ιδιαίτερα τους γονείς των αθλητών με επιπλέον κόστη που πιθανόν δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, τόσο οι ίδιοι όσο και τα αθλητικά σωματεία που θα κληθούν να διαχειριστούν όλη αυτή τη διαδικασία.

Ζητούμε από την πολιτεία, την κατανόηση της για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να βρεθεί εναλλακτική λύση, καθώς το συνολικό κόστος σε πολλές περιπτώσεις, ενδέχεται να είναι αποτρεπτικό για τα παιδιά και τους γονείς τους με πιθανό αποτέλεσμα την απομάκρυνση τους από τον αθλητισμό”.

Η πρωτοβουλία «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ με τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΣΟΥΛΑ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα