ΕΟΚ: Δεκτή η προσφυγή των 41 σωματείων, στον αέρα οι εκλογές!

ΕΟΚ: Δεκτή η προσφυγή των 41 σωματείων, στον αέρα οι εκλογές!

bet365

Το Πρωτοδικείο αποδέχθηκε το αίτημα των 41 σωματείων για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου και πλέον το... μπάλακι περνάει στην πλευρά της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ που μένει να δούμε αν θα κάνει αγώνα δρόμου για να τα συμπεριλάβει στον εκλογικό κατάλογο ή θα επιλέξει και πάλι τον δρόμο της αναβολής.

Νέο επεισόδιο στο πολυπαιγμένο σίριαλ των εκλογών στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, καθώς μία νέα δικαστική απόφαση είναι πιθανό να προκαλέσει μία ακόμη αναβολή (την 3η τους τελευταίους μήνες) στην διαδικασία.

Ουσιαστικά, το Πρωτοδικείο δέχτηκε ότι τα 41 σωματεία που προσέφυγαν (τα 6 εξ' αυτών είχαν αποκτήσει δικαίωμα ψήφου) πρέπει να προστεθούν στον εκλογικό κατάλογο και πλέον μένει να φανεί, αν η προσωρινή διοίκηση θα κινήσει διαδικασίες εξπρές για να τα εντάξει ή στο αυριανό Δ.Σ. (01/09) θα επιλέξει και πάλι τον δρόμο των... καθυστερήσεων (έχει την πλειοψηφία για να το κάνει).

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη (01/09) θα εκδικαστεί και η 2η προσφυγή άλλων 21 σωματείων που ζητούν να ψηφίσουν στις αρχαιρεσίες της 12ης Σεπτεμβρίου, η οποία αναμένεται να και αυτή γίνεται δεκτή.

Το Gazzetta σας είχε ενημερώσει από τις 27 Αυγούστου ότι η συγκεκριμένη προσφυγή θα προκαλούσε ένα ακόμη «σαμποτάζ» στις... στοιχειωμένες εκλογές της ΕΟΚ και πλέον θα φανεί αν ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, θα συνετιστεί ή θα επιλέξει για μία ακόμη φορά να κρατά το άθλημα όμηρο της επιρροής του και των νομικίστικων τερτιπιών.

Σε περίπτωση που αναβληθούν και πάλι οι εκλογές τότε το ελληνικό μπάσκετ είναι πιθανό να βιώσει μία ακόμη περίοδο παρατεταμένης κρίσης και το μεγάλο ερωτηματικό έχει να κάνει με το πως θα αρχίσει ακόμη και η Basket League. Βάσει νόμου, η μοναδική αρμοδιότητα της προσωρινής διοίκησης είναι να οδηγήσει την ομοσπονδία σε εκλογές. Δηλαδή δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει και να εγκρίνει προκηρύξεις πρωταθλημάτων, να ορίσει την σύνθεση της ΚΕΔ και σε γενικές γραμμές να τρέξει όλες τις διαδικασίες λειτουργίας του αθλήματος.

 

Τελευταία Νέα