Η South BC Αλίμου φέρνει την τεχνογνωσία της αμερικανικής ομοσπονδίας μπάσκετ στην Ελλάδα

Η South BC Αλίμου φέρνει την τεχνογνωσία της αμερικανικής ομοσπονδίας μπάσκετ στην Ελλάδα

bet365

Η South BC Αλίμου ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με την αμερικαή ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης, φέρνοντας την τεχνογνωσία της Team USA στην Ελλάδα.

Ο σύλλογος του Αλίμου προχώρησε σε σύναψη συνεργασίας με την αμερικανική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης για την επιμόρφωση του συνόλου των προπονητών της, για τα αγωνιστικά τμήματα και τις ακαδημίες του συλλόγου.

Οι αθλητές της South BC Academy θα έχουν την δυνατότητα εκμάθησης του αθλήματος με την πιστοποίηση ενός εκ των κορυφαίων αναπτυξιακών προγραμμάτων του πλανήτη, από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η South, η οποία δραστηριοποιείται στον Άλιμο από το 2013, εφαρμόζει από σύστασης της εξειδικευμένα πρωτόκολλα προπόνησης για κάθε ηλικία, ενώ η διαρκής εξέλιξη και υιοθέτηση προγραμμάτων επιμόρφωσης αποτελεί σταθερή δέσμευση, με στόχο την βέλτιστη προαγωγή του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της αμερικανικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης ανανεώνεται ετησίως, ολοκληρώνεται διαδικτυακά και αποτελείται από οκτώ βασικούς πυλώνες προπονητικής κατεύθυνσης, απευθυνόμενο σε προπονητές όλων των ηλικιακών τμημάτων.

Με κύρια έμφαση στα βασικά του αθλήματος το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα που αναλύουν σε βάθος την εκμάθηση του σουτ, της ντρίπλας, του footwork, καθώς και αρχών επιθετικής συνεργασίας σε επίπεδο εισαγωγικό, προαγωνιστικό και αγωνιστικό.

Ξεχωριστή αίσθηση εκπαιδευτικής προσέγγισης αποτελεί η ενότητα «καλλιέργειας κοινής αθλητικής παιδείας», στην οποία οι προπονητές της South εκπαιδεύονται στην καθιέρωση κοινού κώδικα αξιών, ηθικής και βασικών κανόνων ενσυναίσθησης. Μαθήματα που είναι πολύτιμα για το «ταξίδι» των νεαρών αθλητών στην ζωή και τον αθλητισμό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα