Η ΕΟΚ λειτουργεί σαν να έχει κανονική και όχι προσωρινή διοίκηση!

Η ΕΟΚ λειτουργεί σαν να έχει κανονική και όχι προσωρινή διοίκηση!

bet365

Το Gazzetta αποκαλύπτει ότι η προσωρινή διοίκηση της ομοσπονδίας μπάσκετ αποφάσισε να ορίσει την δια ζώσης διεξαγωγή των στοιχειωμένων εκλογών στις 12 Σεπτεμβρίου, χωρίς να συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο και να λάβει υπ' όψιν της την ΚΥΑ για ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Το σημερινό Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ είχε πολλές ειδήσεις, πέραν της έγκρισης του φακέλου αδειοδότησης του Ολυμπιακού και φυσικά της απορίας του προέδρου του Συνδέσμου, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, του μέλους, Σταύρου Δουβή και του ταμία, Χρήστου Μήλα, που αν και μέλη της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, δεν κλήθηκαν ποτέ να συμμετάσχουν σε διοικητικό συμβούλιο για τον ορισμό της ημερομηνίας των εκλογών.

Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν συνεκλήθη κανένα διοικητικό συμβούλιο και η απόφαση για τον τόπο (ΟΑΚΑ και μάλιστα δια ζώσης) και την ημερομηνία (12/09) των αρχαιρεσιών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ελήφθη με παραγγελία του προέδρου, Γιώργου Βασιλακόπουλου! Χωρίς φυσικά να ληφθεί υπ' όψιν η υπουργική απόφαση που δεν επιτρέπει διεξαγωγή εκλογών με παραπάνω από 150 φυσικούς αντιπροσώπους!

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής συνάντησης των εκπροσώπων των ομάδων της Basket League, ένα από τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτησης ήταν ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβασθούν από το επόμενο πρωτάθλημα. Όπως γίνεται αντιληπτό, το συγκεκριμένο θέμα εξαρτάται άμεσα από το πόσες ομάδες θα ανέβουν από την Α2 Κατηγορία, κάτι για το οποίο είναι αρμόδια η ΕΟΚ. Όχι όμως και η προσωρινή της διοίκηση, που έχει οριστεί αποκλειστικά και μόνο για να οδηγήσει την ομοσπονδία σε εκλογές.

Το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι πως γίνεται (σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο σημερινό Δ.Σ.) ο υποψήφιος πρόεδρος, Άγγελος Παπανικολάου να αναλαμβάνει χρέη «αγγελιοφόρου» του Γιώργου Βασιλακόπουλου και να ενημερώνει τον ΕΣΑΚΕ για τα θέματα της Α2, μέχρι και για τις προτεινόμενες ημερομηνίες του Κυπέλλου Ελλάδας της νέας σεζόν...

 

Τελευταία Νέα