Ελλάδα - Βέλγιο 64-78: Αστοχία και ήττα

Ελλάδα - Βέλγιο 64-78: Αστοχία και ήττα

Ελλάδα - Βέλγιο 64-78: Αστοχία και ήττα

bet365

Η Εθνική Ομάδα γνώρισε την ήττα με 78-64 από το Βέλγιο, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, στο πλαίσιο του FIBA European Challengers U20.

Το 2/2 της Εθνικής Ομάδας στο τουρνουά (νίκες κόντρα σε Ρωσία και Ουκρανία τις δύο πρώτες ημέρες) δεν είχε ανάλογη συνέχεια, με το σύνολο του κόουτς Μανουσέλη να γνωρίζει την ήττα με 78-64 από Βέλγιο που ήταν καλύτερο σε απόδοση και πιο αποτελεσματικό, σχεδόν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Οι Βέλγοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν με 8-0 στο πρώτο τρίλεπτο του εναρκτήριου δεκαλέπτου, εκμεταλλευόμενοι το νωθρό ξεκίνημα των Ελλήνων παικτών. Η Εθνική Ομάδα άργησε να «μπει» στο παιχνίδι κι, αν κι ανέβασε την απόδοση της σταδιακά, έκλεισε την περίοδο ευρισκόμενη πίσω στο σκορ με διαφορά επτά πόντων (22-15).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Μάνου Μανουσέλη ήταν πιο αξιόμαχοι αλλά η επιθετική μετριότητα επέτρεψε στους φιλοξενούμενους διατηρήσουν τον έλεγχο της συνάντησης, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 36-30.

Στην επανάληψη το Βέλγιο συνέχισε να δείχνει καλύτερο πρόσωπο και κεφαλαιοποίησε την ανωτερότητα του με ουσιαστική διαφορά στο φωτεινό πίνακα, εξασφαλίζοντας διψήφιες διαφορές. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δυσκολευόταν να βρει επιθετικές λύσεις με αποτέλεσμα να μπει στο καθοριστικό δεκάλεπτο με την διαφορά στο -13 (58-45).

Η Εθνική προσπάθησε μέσα από την βελτιωμένη άμυνα της και κάποια γρήγορα plays να καλύψει την απόκλιση στο σκορ, αλλά με το περιφερειακό σουτ να παραμένει αναποτελεσματικό, οι πιθανότητες για ανατροπή όσο περνούσε η ώρα μειώνονταν. Δύο λεπτά πριν την τελική κόρνα ο Σωτηρίου ψαλίδισε την διαφορά στους 8 πόντους αλλά οι Βέλγοι κατάφεραν να διαφυλάξουν χωρίς προβλήματα το προβάδισμα, κάνοντας πιο αποφασιστικό κλείσιμο στο ματς.

Για την ελληνική ομάδα, που πλήρωσε την «αφλογιστία» της από τα 6.75 μέτρα (έκλεισε την αναμέτρηση με μόλις 4/37 τρίποντα και 11%), ξεχώρισαν οι Ιατρίδης (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Σωτηρίου (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), ενώ από πλευράς νικητών εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Μπρατάνοβιτς (17 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και Ντε Ρίντερ (16 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα).

 

Τελευταία Νέα