Οι 5 μεγάλες αλλαγές στα οικονομικά της νέας Euroleague

Οι 5 μεγάλες αλλαγές στα οικονομικά της νέας Euroleague

bet365

To gazzetta.gr παρουσιάζει τις πολύ ουσιαστικές αλλαγές στην διάρθρωση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, οι οποίες αποδεικνύουν τον αυξημένο ρόλο που έχουν πλέον οι ομάδες στην λήψη αποφάσεων. Ο γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Νίκος Λεπενιώτης, επικεφαλής στην νέα οικονομική επιτροπή.

Η «κίνηση των επτά» (Μακάμπι, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Αρμάνι, ΤΣΣΚΑ, Εφές και Ζάλγκιρις), την οποία αποκάλυψε το Gazzetta, έκανε την αρχή με την συνάντηση τις 11ης Απριλίου στην Αθήνα και φαίνεται ότι η επίδρασή της στην δομή και τον τρόπο λειτουργίας της Euroleague αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

Πιο συγκεκριμένα, με πρόταση της Μακάμπι συνεστήθη μία νέα οικονομική επιτροπή με την συμμετοχή των Ισραηλινών, του Ολυμπιακού, της ΤΣΣΚΑ και της Μπάγερν Μονάχου, ενώ θα εξεταστεί το αίτημα της Ρεάλ, της Μπασκόνια και της Μπαρτσελόνα να συμμετάσχουν και αυτές.
Επικεφαλής της τοποθετήθηκε ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ. Νίκος Λεπενιώτης.

Σκοπός της θα είναι η εποπτεία της διαχείρισης των οικονομικών της λίγκας (θα γίνουν έλεγχοι στα οικονομικά της διοργάνωση σε όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως τηλεοπτικές συμβάσεις, χορηγίες, έξοδα κλπ.), καθώς επίσης και η εξεύρεση περισσότερων εσόδων για να διαμοιραστούν στους συλλόγους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σήμερα έγινε γνωστό ότι η περυσινή wild card της Ζενίτ κοστολογήθηκε 700.000 Ευρώ!

Νέα δεδομένα στην σχέση παικτών-ομάδων και ο αστερίκος της “force majeure”!

H έγκριση της πρώτης και ιστορικής συλλογικής σύμβασης των παικτών περιλαμβάνει αρκετές αλλαγές, στην σχέση τους με τις ομάδες, οι οποίες ενεκρίθησαν από την ELPA, που είναι η Ένωση των παικτών που αγωνίζονται στην Euroleague. Οι σημαντικότερες απ' αυτές εντοπίζονται στα παρακάτω σημεία:

1. Στις περιπτώσεις που οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, για λόγους ανωτέρας βίας (force majeure), όπως για παράδειγμα η πανδημία, τότε σε κάθε αγώνα χωρίς κόσμο, στους παίκτες θα επιβάλλεται μείωση της τάξεως του 1% του συμβολαίου τους, ανά παιχνίδι.


2. Στα νέα συμβόλαια που θα υπογράφονται από 'δω και στο εξής, το ποσοστό των ατζέντηδων θα καλύπτεται από τους παίκτες και όχι από τις ομάδες.

3. Οι όποιες οικονομικές διαφορές θα προκύπτουν από τη νέα σεζόν, δεν θα κρίνονται στο BAT αλλά θα εξετάζονται από ειδικό δικαιοδοτικό όργανο που θα συσταθεί εντός της Euroleague.

4. Σε περίπτωση που ένας παίκτης έχει συμπληρώσει 45 μέρες απλήρωτος, τότε η συλλογική σύμβαση του δίνει το δικαίωμα να απέχει από τις προπονήσεις.

5. Σε περίπτωση που το παραπάνω διάστημα, ξεπεράσει τις 60 μέρες, τότε ο εκάστοτε παίκτης μένει ελεύθερος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα