Αυγενάκης για τα περιστατικά παρενόχλησης στον αθλητισμό: «Έχουμε στείλει αρκετές περιπτώσεις στον αθλητικό εισαγγελέα»

Δημήτρης Τομαράς
Αυγενάκης για τα περιστατικά παρενόχλησης στον αθλητισμό: «Έχουμε στείλει αρκετές περιπτώσεις στον αθλητικό εισαγγελέα»

bet365

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε και σε περιπτώσεις ανάλογες με εκείνες της Σοφίας Μπεκατώρου αλλά για καταγγελίες που συνεχίζουν να γίνονται.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» είπε μεταξύ άλλων και σχετικά με τα περιστατικά που έχουν να κάνουν με παρενόχληση ή λεκτική / σωματική βία:
Οι καταγγελίες αυτές έγιναν τώρα διότι οι ίδιοι οι αθλητές είδαν ότι υπάρχει μια ασφάλεια. Είδαν ότι υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία είναι αποφασισμένη να σπάσει αυγά. Και το κάναμε από τον Νοέμβριο του '19 που περάσαμε τις διατάξεις με όρια θητειών και όρια ηλικίας.
Να θυμίσω ότι τότε μάς ασκήθηκε πολύ σκληρή κριτική τόσο από κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από βουλευτές του κόμματός μας. Όμως τελικά επιβεβαιωθήκαμε. Και το πιο σημαντικό είναι ότι ο Πρωθυπουργός δεν επηρεάστηκε από τις σειρήνες. Απεναντίας επέμενε σε αυτή την προσπάθεια εξυγίανσης και μεταρρύθμισης του αθλητισμού, του αθλητικού οικοδομήματος.
Και είδαμε, τελικά, ότι βήμα – βήμα χτίστηκε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους αθλητές, που ήταν άλλωστε προτεραιότητά μας μαζί με τα ερασιτεχνικά σωματεία. Έτσι άνοιξαν στόματα. Τον χορό έσυρε η Σοφία Μπεκατώρου δημοσιοποιώντας μια δική της ιστορία, πολύ σκληρή, και πλέον το ένα πίσω από το άλλο ακολουθούν πολλά περιστατικά, όχι μόνο σεξουαλικής κακοποίησης αλλά και κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης.
Έφτασαν και σε μένα πάρα πολλά περιστατικά. Όμως δεν είναι όλα αξιοποιήσιμα και δεν σημαίνει ότι επειδή έφτασε ένα e-mail, ένα μήνυμα ή ένα τηλεφώνημα, αυτομάτως τα υιοθετούμε. Πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο και κυρίως μία αξιολόγηση. Δεν μπορούμε να σπιλώσουμε ούτε προσωπικότητες, ούτε οικογένειες.
Και δεν σημαίνει ότι οποιοσδήποτε έχει μακροχρόνια παρουσία σε ένα διοικητικό όργανο ομοσπονδίας ή σωματείου αυτομάτως είναι και ένοχος. Είμαστε πολύ προσεκτικοί. Έχουμε στείλει αρκετές περιπτώσεις στον αθλητικό εισαγγελέα. Το υλικό και οι καταγγελίες συνεχίζουν να φτάνουν σε μας αλλά επαναλαμβάνω, είμαστε πολύ προσεκτικοί διότι δεν ωφελεί από το ένα άκρο να πας στο άλλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα