Σιγή 17 ετών για τη «θρυλική» τρομπέτα(vid)

Σιγή 17 ετών για τη «θρυλική» τρομπέτα(vid)

Μάκης Σταθάτος
Σιγή 17 ετών για τη «θρυλική» τρομπέτα(vid)

bet365

Σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Δουρίδας ή πιο γνωστός «Ατίλιο», ο οποίος με τη «θρυλική» τρομπέτα του ξεσήκωσε τους φίλους του Ολυμπιακού.

Ο Βασίλης Δουρίδας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 και από πολύ μικρός άρχισε να παρακολουθεί τα παιχνίδια των «ερυθρολεύκων». Οι συγγενείς του έχουν να λένε μέχρι και σήμερα για την αγάπη που είχε ο «Ατίλιο» στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, το πάθος του ήταν τέτοιο που τον υποχρέωσε να σταματήσει τις σπουδές του στον τέταρτο χρόνο της ιατρικής, προκειμένου να βρίσκεται πάντα δίπλα στον Ολυμπιακό.

Το παρατσούκλι «Ατίλιο» σύμφωνα με τις φήμες το πήρε λόγω της σωματικής του διάπλασης και της ομοιότητας που είχε με έναν διάσημο παλαιστή της εποχής του. Ο «Ατίλιο» ήταν το σύμβολο στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης». Έφυγε από τη ζωή στις 11 Νοεμβρίου του 1994 σε ηλικία 52 ετών από οξύ πνευμονικό οίδημα, παρότι οι γιατροί τον είχαν συμβουλέψει να σταματήσει την τρομπέτα στο γήπεδο διότι τα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στους πνεύμονές του.

Εκείνος όμως δεν μπορούσε να αποχωριστεί τον αγαπημένο του Ολυμπιακό. Όταν ξεκινούσε να φυσάει την τρομπέτα, ήταν σαν να έδινε το σύνθημα στους φίλους του Ολυμπιακού που φώναζαν ρυθμικά το όνομα της ομάδας τους. Το ίδιο ωστόσο, συνέβαινε και στα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας όπου και εκεί έδινε δυναμικά το παρών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα