Γήπεδο στο Γουδή; Μάλλον όχι!

Γήπεδο στο Γουδή; Μάλλον όχι!

Gazzetta team
Γήπεδο στο Γουδή; Μάλλον όχι!

bet365

Mπορεί ο Βλάσης Τσάκας να υπόσχεται γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή, ως εναλλακτική, αλλά το gazzetta.gr εξηγεί γιατί οι πιθανότητες είναι ελάχιστες ή μηδαμινές.


Το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον καθορισμό των μέτρων προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού (ΦΕΚ 187/Δ 16.6.2011) που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2011 και φυσικά είχε ήδη κριθεί συνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), καθορίζει ξεκάθαρα τις προβλεπόμενες χρήσεις, οι οποίες επιτρέπουν χώρους για ήπιες κοινωφελείς δραστηριότητες - μεταξύ άλλων και κατεδάφιση του θεάτρου Badminton.

«Ήδη παραβιάζεται το Προεδρικό Διάταγμα»

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με την προϊσταμένη του τμήματος Μητροπολιτικών Παρεμβάσεων του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, κ. Ευαγγελίδου, η οποία μας κατέστησε σαφές ότι η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ζώνη ειδικής προστασίας. Επίσης πρόσθεσε ότι η διαχείριση της περιοχής απαιτεί σύσταση ειδικού φορέα, και μόνο προσωρινά έχει αναλάβει τη διαχείριση ο ΟΡΣΑ. Επιπλέον μας ενημέρωσε ότι και τα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδή παραβιάζουν όχι μόνο το Π.Δ. του 2011, αλλά και το αμέσως προηγούμενο, του 1978 (π.δ. 31.8/20.10.1978), καθώς δεν προβλέπονται κτίρια που στεγάζουν γραφεία. Επίσης, σύμφωνα με την κ. Ευαγγελίδου, η Πολεοδομία έχει επιβάλει και πρόστιμο για αυθαίρετη κατασκευή που συνδέει τα δύο κτίρια.
Οι διαδικασίες fast track δεν προσφέρονται «διά πάσαν νόσον» ούτε μπορούν να παρακάμψουν συνταγματικά κατοχυρωμένες περιοχές ειδικής προστασίας. Ακόμα και στην ακραία περίπτωση που αγοράσει κάποιος... πρίγκιπας μια έκταση από το κράτος, και πάλι η χρήση της γης είναι δεδομένη και προκαθορισμένη.

«Μόνο για ερασιτεχνική χρήση»

Το gazzetta επικοινώνησε και με μέλη της Επιτροπής Αγώνα για Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή, τον κ. Μαυράκο και την κ. Καραγιάννη, οι οποίοι μας επισήμαναν ότι η τωρινή δόμηση (θέατρο Badminton, OKANA, EΠO) ήδη παραβιάζει το Προεδρικό Διάταγμα του 2011. Επίσης πρόσθεσαν ότι προβλέπεται μόνο η αναστήλωση παλαιών κτηρίων στο στρατόπεδο «Βαρύτη» για καλλιτεχνικές δραστηριότητες, καθώς και χώροι άθλησης για ερασιτεχνικά σωματεία. Συνεπώς οποιαδήποτε σκέψη περί γηπέδου 40.000 θέσεων μάλλον πρέπει να ξεχαστεί εν τη γενέσει της.

Η ιστορία με τους... κορμοράνους απέδειξε ότι αν για μια υποβαθμισμένη περιοχή όπως ο Βοτανικός -στην οποία εμπλέκονται Δήμος Αθηναίων και ιδιώτης (Βωβός)- παρουσιάστηκαν προσκόμματα επί πέντε χρόνια, τότε φαντάζεται κανείς ότι για μια περιοχή όπως του Γουδή, όπου η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη και συνταγματικά κατοχυρωμένη, τότε τα εμπόδια είναι ανυπέρβλητα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα