Nόμος Φαν Πέρσι! (vid)

Θάνος Σαρρής
Nόμος Φαν Πέρσι! (vid)

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι συνέχισε την παράδοση που έχει χτίσει απέναντι στη Στόουκ, σκόραρε δις και οδήγησε την Άρσεναλ στη νίκη με 3-1 επί των «Πότερς», φτάνοντας τα 25 γκολ μέσα στο 2011!

Η ομάδα του Τόνι Πούλις δυσκόλεψε με την τακτική της την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ο Βενγκέρ τράβηξε... Φαν Πέρσι από το μανίκι του και καθάρισε το ματς! Ο Ολλανδός πέρασε αλλαγή στο 67` και πρόλαβε να σημειώσει δύο γκολ, φτάνοντας τα έξι σε πέντε αναμετρήσεις απέναντι στη Στόουκ! H Άρσεναλ έφτασε έτσι τους 13 βαθμούς, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στα... υψηλά πατώματα.

Το Emirates στα πρώτα λεπτά ήταν... ανήσυχα σιωπηλό, με τους οπαδούς της Στόουκ να ακούγονται μόνο. Η ομάδα άλλωστε δεν έδινε το ερέθισμα στους οπαδούς. Στο 10` μια κεφαλιά του Σαμάκ δεν ανησύχησε τον Μπέγκοβιτς, με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να κρατούν τους παίκτες του Βενγκέρ μακριά από την περιοχή τους. Η πρώτη ουσιαστική καλή στιγμή των Λονδρέζων δημιουργήθηκε στο 22`, όταν ο Ζερβίνιο έστρωσε στον Ράμσεϊ, αλλά το σουτ του Ουαλού πέρασε άουτ.

Στο 27` οι ρόλοι... αντιστράφηκαν, ο Ράμσεϊ με εκπληκτική μπαλιά βρήκε τον Ζερβίνιο στην περιοχή και ο Ιβοριανός εκτέλεσε τον Μπέγκοβιτς για το 1-0. Η απάντηση της Στόουκ ήταν άμεση και είχε εκτελεστή τον... συνήθη ύποπτο. Ο Πίτερ Κράουτς έχει χτίσει τη δική του παράδοση με αντίπαλο την Άρσεναλ και στο 34` από κοντά ισοφάρισε, σημειώνοντας το έκτο του γκολ σε αναμέτρηση με τους «κανονιέρηδες». Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα στον Σαμάκ, ο οποίος στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-1.

Η αμυντική γραμμή των «Πότερς» έδειχνε απροσπέλαστη στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν εναγωνίως χώρους , αλλά να εγκλωβίζονται στην τακτική της σκληροτράχηλης ομάδας του Τόνι Πούλις, η οποία παραδοσιακά δυσκολεύει τους «μεγάλους». Στο 67` ο Βενγκέρ προχώρησε στην αλλαγή που ουσιαστικά... έκρινε το ματς, με τον Φαν Πέρσι να παίρνει τη θέση του Σαμάκ. Από τη στιγμή που μπήκε, ο Ολλανδός έδειχνε ο πιο επικίνδυνος παίκτης των «Gunners», με την Άρσεναλ σταδιακά να ανεβάζει ρυθμό.

Ο Αλσατός έριξε στο ματς και τον Αρσάβιν στη θέση του Γουόλκοτ στο 71` και δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Φαν Πέρσι. Ύστερα από καταπληκτική ενέργεια, ο Ζερβίνιο «σέρβιρε» στον Ολλανδό την μπάλα για το 2-1. Το γκολ έδιωξε το άγχος από τους Λονδρέζους, οι οποίοι με την ίδια συνεργασία σημείωσαν και τρίτο γκολ. Ο Ζερβίνιο «τρύπησε» την άμυνα από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Φαν Πέρσι, ο οποίος με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το τελικό σκορ κι ενώ στο τέλος ο Ιβοριανός είχε ακόμα μια καλή στιγμή για το... κερασάκι στην τούρτα.

Άρσεναλ: Στζέζνι, Τζούρου, Κοσιελνί, Μέρτεσακερ, Αντρέ Σάντος, Σονγκ, Αρτέτα, Ράμσεϊ, Γουόλκοτ (71` Αρσάβιν), Ζερβίνιο (90` Φρίμπογκ), Τσαμάκ (67` Φαν Πέρσι)

Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Γουίλκινσον, Σόουκρος, Άπσον, Γουίλσον, Γουάιτχεντ, Γουίλαν, Ντέλαπ (60` Ντιαό), Εθέρινγκτον (74` Ζερόμ) , Γουόλτερς, Κράουτς (74` Τζόουνς).

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα