«Μακάρι να έρθει σε μας!» (vid)

«Μακάρι να έρθει σε μας!» (vid)

Γιώργος Καραμάνος
«Μακάρι να έρθει σε μας!» (vid)

bet365

Ο Μανόλο Πρεθιάδο προπονητής της Χιχόν που κοντράρει τον Παναθηναϊκού στη μάχη για τα... κάλλη του Αντρέ Κάστρο αποθεώνει τον Πορτογάλο στο gazzetta.gr και εξηγεί τι τον κάνει τόσο... επιθυμητό.

«Η αλήθεια είναι πως αρχικά δεν τον γνώριζα. Οταν μου είπαν πως μπορούμε να τον πάρουμε δανεικό, είπα πως θα έπρεπε πρώτα να τον δω. Μου απάντησαν πως δεν υπήρχε χρόνος και έτσι αποφάσισα να το ρισκάρουμε μαζί του. Αλλωστε στην Πόρτο υπάρχουν εκπληκτικά ταλέντα που δεν χωρούν στην πρώτη ομάδα. Τελικά φαίνεται πως το ρίσκο βγαίνει. Εσείς τι λέτε;», είχε πει σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους τον περασμένο Μάρτη, έπειτα και από τα πρώτα εξαιρειτκά δείγματα γραφής στο ένα από τα δύο κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Υπό τις οδηγίες του ο Αντρέ Κάστρο είχε τεθεί δύο μήνες νωρίτερα. Οπως καταλαβαίνετε, ο Μανόλο Πρεθιάδο τον έχρισε βασικό και αναντικατάστατο με το καλημέρα.

Τι ήταν όμως αυτό που... σαγήνεψε ποδοσφαιρικά τον 54χρονο Ισπανό τεχνικό; Ποια τα αγωνιστικά στοιχεία του 23χρονου μέσου που έκαναν τον Πρεθιάδο να τον θέλει και φέτος σαν τρελός και να τον παίρνει κάθε μέρα τηλέφωνο, ώστε να επιλέξει για προορισμό του και πάλι το «Μολινόν»; Ο ίδιος ο ιδιόρρυθμος, αθυρόστομος και ταυτόχρονα αρκετά ευχάριστος στην ποδοσφαιρο-κουβέντα κόουτς, εξηγεί μέσω του gazzetta.gr το πόσο ξεχωριστός και κατά συνέπεια χρήσιμος είναι ο Αντρέ Κάστρο και εκφράζει την ελπίδα του να μην καταλήξει στο Τριφύλλι.

Πρώτα απ' όλα θα θέλαμε να μας εξηγήσετε ποια είναι η θέση, όπου αποδίδει καλύτερα.
«Στη Σπόρτινγκ παίζουμε συνήθως το 4-2-3-1. Ο Αντρέ ήταν τις περισσότερες φορές ο μεσαίος στην τριάδα πίσω από τον επιθετικό».

Ναι, αλλά στην Ελλάδα διαφημίζεται ως πιο ανασταλτικός. Εσείς πως και τον βάζατε να παίζει σαν δεκάρι;
«Δεν ήταν δεκάρι αν και έχει εξαιρετική κάθετη πάσα. Μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό αν και δεξιά δεν τον έβαλα ποτέ. Αριστερά ίσως ή ακόμα και στους δύο αμυντικούς μέσους. Εχει την τεχνική και την οξυδέρκεια να δημιουργήσει, αλλά παράλληλα είναι πολύ δυνατός, ταχύς και με αντοχή και μπορεί να μαρκάρει με την ίδια ευκολία. Είναι πραγματικά πολυσύνθετος και ξέρει να ακούει και να μαθαίνει. Ο παίκτης που θέλει κάθε προπονητής».

Ο Παναθηναϊκός του Ζεσουάλδο Φερέιρα εφαρμόζει το 4-3-3 με έναν αμυντικό χαφ και δύο εσωτερικούς μέσους. Σε αυτή την περίπτωση που θα έπαιζε;
«Σίγουρα θα ήταν ο αριστερός εσωτερικός μέσος. Είναι ο ιδανικός για αυτή τη δουλειά. Εχει εκπαιδευτεί σε αυτό το σύστημα, καθώς έτσι παίζει και η Πόρτο από τις ακαδημίες έως και την πρώτη ομάδα. Οι τοποθετήσεις του στο γήπεδο είναι πολύ έξυπνες. Θα βοηθάει σε άμυνα και επίθεση και επίσης θα έχει χώρο, ώστε να σουτάρει. Να ξέρετε πως έχει τρομερό μακρινό σουτ και δοκιμάζει συχνά τα πόδια του, ενώ πατάει και στην αντίπαλη περιοχή».

Τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως επικοινωνείτε συχνά μαζί του, ώστε να τον πείσετε να επιστρέψει. Μπορείτε να μας πείτε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η περίπτωση του;
«Δεν θέλω να μιλήσω γι αυτό. Ορισμένα απ' όσα γράφονται είναι αληθινά και μερικά υπερβολές. Το σίγουρο είναι πως θέλουμε τον παίκτη και προσπαθούμε να τον αποκτήσουμε. Μακάρι να μην έρθει στον Παναθηναϊκό», είπε γελώντας και μας αποχαιρέτησε...



Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα