Φωτιά και τσεκούρι

Φωτιά και τσεκούρι

bet365

Τα αίσχη του ΟΑΚΑ ξεφτίλισαν τη χώρα και κυρίως την ίδια την κοινωνία μας! Ο Νίκος Παπαδογιάννης μέσω του blog του στο gazzetta.gr ζητάει επ' αόριστον διακοπή όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και προτείνει μια σειρά μέτρων ουσίας!

«Έπεφτε ξύλο ακόμα και την ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου», κραύγαζαν βυθισμένα σε ένθεη μανία τα δελτία ειδήσεων, 24 ώρες μετά το τέλος του πολέμου του Ολυμπιακού Σταδίου.

Ε, και λοιπόν; Πού την είδατε την ανορθογραφία, συνάδελφοι;

Αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να εκφράσουν τη φίλαθλη παιδεία τους οι χούλιγκανς. Η ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου. Διότι αυτή είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα των άπλυτων χούλιγκανς, της ατιμωρησίας και της απόλυτης ασυδοσίας.

Απορεί κανείς τι πρέπει να συμβεί για να βρεθεί σε απώλεια επίσημης στήριξης το ποδόσφαιρο, σεσημασμένο πλέον άντρο υποκόσμου και παράνομου στοιχηματισμού. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον περιθώριο για ημίμετρα. Και οποιοδήποτε μέτρο που αρνείται να χτυπήσει το κακό στη ρίζα του είναι ημίμετρο.

Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι. Με φωτιά και με τσεκούρι.

Να διακοπούν άμεσα και επ' αόριστον όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Να αποσυρθούν οι ελληνικές ομάδες από τα Κύπελλα Ευρώπης.

Να καταργηθούν διά νόμου οι κρατικές επιχορηγήσεις κάθε μορφής.

Να καταγγελθούν οι χορηγίες του ΟΠΑΠ προς τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Να διαλυθεί η Super League και να υπαχθούν οι ΠΑΕ στο υπουργείο Εμπορίου.

Να επιβληθεί εμπάργκο στην ΕΡΤ για οτιδήποτε σχετικό με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Πλήρης απώλεια στήριξης. Δεν γίνεται αλλιώς. Ατομική βόμβα, ώστε να γίνει ατμός το σάπιο οικοδόμημα. Δεν χρειάζεται να θρηνήσουμε άλλους νεκρούς στον βωμό της μπάλας ούτε έχει νόημα να περιμένουμε εφαρμογή νόμων και κανονισμών από φορείς που αποδείχθηκαν κατ' επανάληψη ανίκανοι ή απρόθυμοι να τους βάλουν σε λειτουργία. Και, διάολε, δεν είναι δουλειά της αστυνομίας να κυνηγάει τους κανίβαλους του ποδοσφαίρου. Δουλειά της αστυνομίας είναι να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους. Αλλού είναι η θέση των ΜΑΤ, όχι στα γήπεδα.

Είναι πολύ αργά για τεχνητές αναπνοές. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει πεθάνει και μολύνει με την μπόχα του ολόκληρη την κοινωνία. Μαζί και τον υπόλοιπο αθλητισμό: μήπως τα ίδια δεν συμβαίνουν στα ντέρμπι του μπάσκετ; Οι περιφερόμενοι μπαχαλάκηδες της ασπρόμαυρης μπάλας μπαίνουν και τα σπάνε όπου δουν πολύχρωμα φώτα. Στο μπάσκετ. Στο βόλεϊ, ανδρών και γυναικών. Στο χάντμπολ.

Eίναι, λέει, «πέτσινο» το κύπελλο που κατέκτησε η ΑΕΚ. Συγγνώμη που σας χαλάω τη ζαχαρένια, ω υποκριτές, αλλά όλα τα κύπελλα και όλα τα πρωταθλήματα πέτσινα είναι, εφόσον διεξάγονται υπό αυτές τις συνθήκες. Ψωριάρικα. Τα ίδια έγραψα και τις μέρες των περυσινών τελικών της Α1 μπάσκετ και μου είπαν ότι προσπαθούσα να απαξιώσω την κούπα του Παναθηναϊκού ή να προκαλέσω την τιμωρία του Ολυμπιακού!

Όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη, άσχετα με το χρώμα τους. Ουδείς εκεί έξω είναι αναμάρτητος, ουδείς αθώος, ουδείς αμέτοχος του εγκλήματος, ουδείς καλύτερος από τους άλλους.

«Το ποδόσφαιρο γύρισε πολλά χρόνια πίσω», λέτε. Όχι. «Πολλά χρόνια πίσω», το ποδόσφαιρο ήταν καλύτερο. Την κατάντια τη σημερινή δεν την έχει ξαναζήσει το φίλαθλο κομμάτι της κοινωνίας μας. Στα γήπεδα έμειναν μόνο οι αλήτες, αυτοί που νιώθουν αλήτες και αυτοί που θα ήθελαν να είναι αλήτες, αλλά νιώθουν στενόχωρα μέσα στη γραβάτα τους. Δεν υπάρχουν πλέον ανυποψίαστοι, ούτε βλάκες. Η βλακεία είναι συνενοχή.

Ατομική βόμβα στον επαγγελματικό αθλητισμό. Απροειδοποίητα, για να μην προλάβει να φύγει κανείς.

Ας απορροφηθούν οι κρατικές επιχορηγήσεις από ομοσπονδίες αθλημάτων που υπηρετούν τον ερασιτεχνισμό, τη διά βίου άθληση, το σχολείο, τη γειτονιά. Αυτές που ψωμολυσσάνε και φυτοζωούν για να ευημερούν ο Μπέος, ο Μαρινάκης, ο Κούγιας και οι άλλοι ακατανόμαστοι.

Ποιος σοβαρός άνθρωπος χρειάζεται την μπάλα; Πότε θα πάει στο γήπεδο ένας πατέρας με το γιο του, αν όχι σε τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-Ατρόμητος ή στο μπάσκετ, ΠΑΟ-ΑΓΟ Ρεθύμνου; Τίνος η ζωή γίνεται καλύτερη χάρη σε τούτο το ποδόσφαιρο; Πόσο νόμιμο χρήμα κινείται γύρω από την ξεφούσκωτη στρογγυλή θεά; Ποια «βιομηχανία» ζει από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, εκτός από το ξέπλυμα χρήματος και το Στοίχημα;

Αν το ζητούμενο είναι ο τζόγος, μικρό το κακό: έχουν εφευρεθεί αμέτρητοι τρόποι για να συντελεστεί η αφαίμαξη των αφελών που ποντάρουν στην τυφλή θεά τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο. Θα παίξουν Λόττο και Τζόκερ, θα πάνε στο καζίνο, θα τζογάρουν στο διαδίκτυο, όπως άλλωστε κάνουν και τώρα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, με τα γεμάτα πέρα από κάθε προσδοκία γήπεδα, υπενθύμισαν στον τελευταίο δύσπιστο ότι υπάρχει εκεί έξω κοινό που διψάει για πραγματικό αθλητισμό, ένας τεράστιος όγκος φιλάθλων που αρνείται να πλησιάσει στα γήπεδα όσο αυτά είναι προπύργιο της αλητείας και λημέρι του υποκόσμου.

Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας, οι κοπρίτες που λυμαίνονται ατιμώρητοι τα γήπεδα με την ανοχή όσων έχουν συμφέρον να συντηρούν στρατούς, ας πάνε αλλού να βγάλουν το άχτι που τους προκαλεί η αγαμία ή το ξύλο που τρώνε από τις γυναίκες τους, όσοι έχουν τέτοιες.

Αφού δεν μπορούμε να καθαρίσουμε το σπίτι μας, ας το κάψουμε και ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Άλλωστε, δεν είναι παρά ένα ετοιμόρροπο ερείπιο που ζέχνει από τη βρόμα.

Μπορντέλο το χαρακτηρίσατε, κυρ Δώνη μου; Αν σας μηνύσει κάποιο αληθινό μπορντέλο επειδή το δυσφημήσατε με τις δηλώσεις σας, θα βρεθούν πλήθη να σας καταδικάσουν ως μάρτυρες κατηγορίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Παπαδογιάννης
Νίκος Παπαδογιάννης

Ανέμων, υδάτων και ακραίων καιρικών φαινομένων το ανάγνωσμα. Μπήκατε στο λημέρι του μπάσκετ, αλλά κινδυνεύετε να διαβάσετε ό,τι άλλο βρέξει ο ουρανός. Το πορτοκαλί ένδυμα υποχρεωτικό, το χαμόγελο προαιρετικό. Εδώ δεν χαϊδεύουμε αυτιά, ούτε κρύβουμε λόγια. Αυτές είναι οι αρχές μας. Αν σας αρέσουν, αφήστε τα έγχρωμα γυαλιά στην είσοδο και κοπιάστε. Αν δεν σας αρέσουν, έχουμε κι άλλες.

Μοναδικός απαράβατος κανόνας είναι ότι όλα επιτρέπονται.