Γαλλία: Σε καραντίνα για ακόμα έναν μήνα το Παρίσι

Gazzetta team
Γαλλία: Σε καραντίνα για ακόμα έναν μήνα το Παρίσι

bet365

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιβολή μιας νέας καραντίνας, διάρκειας 4 εβδομάδων, από την Παρασκευή, για 16 διαμερίσματα της Γαλλίας, ανάμεσά τους το Παρίσι.

«Νέα μαζικά μέτρα αναχαίτισης της επιδημίας θα εφαρμοστούν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και για 4 εβδομάδες», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, διευκρινίζοντας, εντούτοις, ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης η νέα καραντίνα θα είναι λιγότερο αυστηρή σε σύγκριση με τα προηγούμενα καθολικά λοκντάουν.

Τα καταστήματα με τα αναγκαία προϊόντα, μεταξύ αυτών τα βιβλιοπωλεία, θα παραμείνουν ανοικτά και οι εξωτερικές δραστηριότητες θα επιτρέπονται σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων, ωστόσο οι μετακινήσεις μεταξύ των περιφερειών θα απαγορεύονται.

Ο Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε, επίσης, ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα θα ξεκινά μία ώρα νωρίτερα, στις 20.00 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Πηγή: Reader.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα