Γερμανική Ομοσπονδία: «Αδικήσαμε τον Οζίλ για τη φωτογραφία με τον Ερντογάν»!

Gazzetta team
Γερμανική Ομοσπονδία: «Αδικήσαμε τον Οζίλ για τη φωτογραφία με τον Ερντογάν»!

bet365

Δύο χρόνια μετά το περιστατικό με τον Μεσούτ Οζίλ και τον Τούρκο Πρόεδρο, που οδήγησε στο τέλος της καριέρας του από την Εθνική, οι Γερμανοί παραδέχτηκαν δημόσια ότι δεν του φέρθηκαν με σεβασμό.

Το 2018 ο Μεσούτ Οζίλ είχε φωτογραφηθεί στο Λονδίνο με τον Ρεττζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με συνέπεια να δεχτεί σκληρή κριτική από τη Γερμανική Ομοσπονδία, αλλά κυρίως στα social media. Οι κατηγορίες εις βάρος του μεσοεπιθετικού της Αρσεναλ ήταν ότι ο Ερντογάν θεωρείται μοντέρνος δικτάτορας, αλλά και ότι ο Οζίλ θεωρεί τον εαυτό του περισσότερο Τούρκο παρά Γερμανό. Λίγο αργότερα η Γερμανία πάτωσε στο Μουντιάλ και ο αποκλεισμός της έκανε τον Οζίλ να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος.

Αφού του τα... έχωσαν σε κάθε social πλατφόρμα, εκείνος ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του με την Εθνική, μιλώντας για ρατσισμό εις βάρος του. Εναν χρόνο αργότερα πάντως παντρεύτηκε, με τον Ερντογάν να γίνεται κουμπάρος του. Τώρα, δύο χρόνια μετά το περιστατικό, η Γερμανική Ομοσπονδία αναγνώρισε δημόσια το λάθος της και παραδέχτηκε ότι δεν φέρθηκε όπως έπρεπε στον ποδοσφαιριστή και δεν του επέδειξε τον σεβασμό που του άξιζε, δηλώνοντας αποφασισμένη να το αλλάξει αυτό, καλώντας τον για να τον τιμήσει όπως αξίζει στην σπουδαία πορεία του με το εθνόσημο.

 

Τελευταία Νέα