Στην 5η θέση στο αρασέ η Στρατουδάκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων

Newsroom
Στην 5η θέση στο αρασέ η Στρατουδάκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων

bet365

Η 15χρονη Μαρία Στρατουδάκη με τριπλό πανελλήνιο ρεκόρ κατέλαβε την 5η θέση στο αρασέ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στη Λίμα.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρία Στρατουδάκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων άρσης βαρών, στη Λίμα του Περού.

Η 15χρονη πρωταθλήτρια, που ανήκει στον Κρατερό Χανίων, πήρε την 5η θέση στο αρασέ με 72 κιλά, πετυχαίνοντας πανελλήνιο ρεκόρ νέων γυναικών, νεανίδων και κορασίδων, στην κατηγορία των 49 κιλών.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν δικό της με 71 κιλά από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Λιτόχωρο, το περασμένο Δεκέμβριο. Η Στρατουδάκη σήκωσε 65κ., 70κ. και 72κ. στις τρεις προσπάθειες που ήταν επιτυχημένες.

Στο επολέ ζετέ σήκωσε με την πρώτη τα 85 κιλά και συνέχισε με τα 90, τα σήκωσε κανονικά, ωστόσο οι κριτές εξετάζοντας το βίντεο του αγώνα θεώρησαν την προσπάθειά της αντικανονική και την ακύρωσαν, γεγονός άδικο για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Στην τρίτη προσπάθεια επιχείρησε τα 92 κιλά, χωρίς όμως αποτέλεσμα, σε έναν αγώνα που δεν πήγε όπως θα ήθελε και έχοντας υποστεί μία άδικη απόφαση των κριτών.

Η Μαρία Στρατουδάκη ήταν 9η στο επολέ ζετέ με τα 85 κιλά και 7η στο σύνολογο με 157κ. Σε κάθε περίπτωση, έδειξε για μία ακόμη φορά τις τεράστιες δυνατότητες της και επιβεβαίωσε ότι είναι το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού αθλητισμού, πριν γίνει 16, καθώς έχει γεννηθεί στις 5 Ιουνίου 2008.

Tην πρώτη θέση πήρε η Λούσια Γκονζάλες από την Ισπανία με 169 κιλά (76κ. – 93.κ) , δεύτερη ήταν η Ογκουλσάτ Αμάνοβα από το Τουρκμενιστάν με 168 κιλά (77κ.-91κ.) και στην τρίτη η Γαλλίδα Μεργκό Κοτσέτοβα Μargot με 163 κιλά (74κ.-89κ.).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα