Διεθνείς αγώνες άρσης βαρών τον Οκτώβριο στην Αρχαία Ολυμπία

Διεθνείς αγώνες άρσης βαρών τον Οκτώβριο στην Αρχαία Ολυμπία

bet365

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανακοίνωσε την διεξαγωγή ενός τριήμερου αγώνα άρσης βαρών με μεικτές ομάδες, στην Αρχαία Ολυμπία.

Η άρση βαρών προσπαθεί να φτιάξει την εικόνα της στο διεθνές αθλητικό σκηνικό και προχωρά σε αγώνες, σε δημόσιο χώρο.

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ανακοίνωσε πως θα φιλοξενήσει ένα μίτινγκ με μεικτές ομάδες στην Αρχαία Ολυμπία τον προσεχή Οκτώβριο, ενώ κάτι αντίστοιχο έχει προγραμματιστεί τον Ιούλιο σε δρόμο της Ελβετίας, ενώ και στην Τζαμάικα και την Κούβα η Παγκόσμια ομοσπονδία θα φιλοξενήσει ένα διεθνές event σε κεντρική πλατεία.

Η άρση βαρών είναι σε… δυσμένεια από την ΔΟΕ τα τελευταία χρόνια και κάνει μία προσπάθεια να σώσει την κατάσταση.
Ετσι αποφάσισαν να εντάξουν στο καλεντάρι αγώνες σε πλατείες, ιστορικά μνημεία, παραλίες και οπουδήποτε αλλού όπου το άθλημα θα μπορεί να πάει στους πολίτες κι έτσι να γίνει «πιο ελκυστικό και δυναμικό».

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί αν θα γίνει στον περιβάλλοντα χώρο ή εκτός αυτού, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται ενέργειες ώστε να πάρουν την άδεια και να γίνει στο στάδιο ο αγώνας αυτός. Λόγω αυτού, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι λεπτομέρειες του event.

Στην Αρχαία Ολυμπία, η διοργάνωση θα γίνει με μεικτές ομάδες, έως πέντε ζευγαριών με μίνιμουμ ηλικίας 17 ετών και να είναι στην ίδια ηλικία. Μάλιστα, θα δοθούν και χρηματικά έπαθλα από 3.000 ως 5.500 δολάρια στα ζευγάρια που θα επικρατήσουν.

Τα πέντε ζευγάρια θα πρέπει να ανήκουν στις εξής κατηγορίες:

Ζευγάρι 1 – 61 κ. Ανδρών - 49κ. γυναικών
Ζευγάρι 2 – 73κ. Ανδρών - 59κ. γυναικών
Ζευγάρι 3 – 89κ. Ανδρών - 71κ. Γυναικών
Ζευγάρι 4 – 102κ. Ανδρών - 81κ. γυναικών
Ζευγάρι 5 – +102κ. Ανδρών - +81κ. Γυναικών

 

Τελευταία Νέα