Πύρρος Δήμας: Τα Παιδικά Χωριά SOS τιμούν την 30χρονη υποστήριξή του

Newsroom
Πύρρος Δήμας: Τα Παιδικά Χωριά SOS τιμούν την 30χρονη υποστήριξή του

bet365

Τα Παιδικά Χωριά SOS τιμούν την πολύχρονη συνεισφορά του Πύρρου Δήμα στο έργο τους, παρουσιάζοντας μερικές αδημοσίευτες φωτογραφίες από το αρχείο τους.

Πρόσφατα, ο Πύρρος Δήμας ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της επανεκτύπωσης του βιβλίου του, «Πύρρος, με το μικρό μου όνομα», θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS, που έτσι κι αλλιώς υποστηρίζει χρόνια τώρα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση, φέτος, των 30 χρόνων από το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Βαρκελώνης, η οργάνωση έκανε
δημοσίευση τιμώντας τη συνεισφορά του στο έργο της, με μερικές αδημοσίευτες φωτογραφίες από το αρχείο τους.

Το 1992, εξάλλου, λίγες μέρες μετά την επιστροφή του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο «χρυσός» Πύρρος Δήμας είχε επισκεφθεί το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Άρσης Βαρών, Γιάννη Σγουρό, όπου και είχε περάσει αρκετές ώρες με τα παιδιά του Χωριού.

Λίγα χρόνια αργότερα, ο Πύρρος θα βαφτίσει ένα από τα πρώτα παιδιά, του Παιδικού Χωριού SOS, στο Πλαγιάρι της Θεσσαλονίκης. Η Αναστασία* έφτασε, το καλοκαίρι του '98, μόλις μερικών μηνών ακόμα, με τα τρία της αδέρφια, στο Χωριό αναζητώντας ένα ζεστό σπίτι. Ένα χρόνο μετά απέκτησε και τον πιο… «χρυσό» νονό, που στάθηκε δίπλα της, μαζί
με όλους τους ανθρώπους της οργάνωσης.

pyrros dimas
O Πύρρος Δήμας με την Αναστασία* την ημέρα της βάφτισής της στο Πλαγιάρι, 1999. 

«Ο Πύρρος υποστήριξε το Χωριό μας με κάθε τρόπο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το 2001, όταν είχα ένα ατύχημα που με είχε καθηλώσει στο κρεβάτι, ήρθε να μου ευχηθεί περαστικά και να με δει. Ο Ολυμπιονίκης, Πύρρος. Επισκεπτόταν την Αναστασία και όλα τα παιδιά του Χωριού και για ό,τι χρειαζόμασταν ήταν πάντα εκεί.

Αποτέλεσε ένα εξαιρετικά θετικό πρότυπο για τα παιδιά του Χωριού, αφού τους απέδειξε ότι ένα ταπεινό παιδί που μεγάλωσε στη φτώχεια μπορεί να πετύχει τα όνειρά του και να γίνει τόσο σπουδαίος» αναφέρει ο τότε διευθυντής του Χωριού, Γιώργος Μπασδάρης.

Το βιβλίο του «Πύρρος, με το μικρό μου όνομα» αποτελεί μία κατάθεση ψυχής, όπως το παρακάτω απόσπασμα: «Η ακούραστη μάνα μου, η Ελευθερία, βρισκόταν κάθε μέρα στον φούρνο της γειτονιάς, όπου δούλευε κι αυτή αδιάκοπα. Ολημερίς, κάποιες μέρες μέχρι και τα χαράματα, κουβαλούσε στην πλάτη της το ένα σακί αλεύρι μετά το άλλο, […] γι’ αυτό και πάντοτε έχω να το λέω πως, πριν από μένα, η μάνα μου ήταν η πρώτη αρσιβαρίστας της οικογένειάς μας».

*Το όνομα έχει τροποποιηθεί για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα