Μαρκούλας: «Κάποιοι προσπάθησαν για το τίποτα να σβήσουν 25 χρόνια καριέρας»

Κώστας Ευθυμιάδης
Μαρκούλας: «Κάποιοι προσπάθησαν για το τίποτα να σβήσουν 25 χρόνια καριέρας»

bet365

Ο Γιώργος Μαρκούλας σχολίασε στο Gazzetta την δικαίωσή του τρία χρόνια μετά το α’ δείγμα που του στέρησε την ευκαιρία να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ανακουφισμένος από την δικαίωση που ήρθε έστω με τρία χρόνια καθυστέρηση, είναι ο πρωταθλητής της άρσης βαρών, Γιώργος Μαρκούλας.

Ο πρώην διεθνής αρσιβαρίστας στερήθηκε το δικαίωμα να διεκδικήσει την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021 όπου θα έκλεινε την καριέρα του, εξαιτίας ενός α’ δείγματος από αγώνες στο Σαν Μαρίνο, το οποίο είχε βρεθεί θετικό. Είχε ζητήσει επανεξέταση και το β’ δείγμα βγήκε αρνητικό, αλλά όλο αυτό το διάστημα ήταν στην αναμονή περιμένοντας να δικαιωθεί.

Ο Μαρκούλας, ο οποίος το 2004 αναδείχθηκε 4ος Ολυμπιονίκης πίσω από τον Πύρρο Δήμα στα 85 κιλά, σταμάτησε μετά από αυτό τον πρωταθλητισμό και έχει ξεκινήσει δουλειά ως προπονητής στα Ιωάννινα και τον σύλλογο «Μολών Λαβέ». Μιλώντας στο Gazzetta περιέγραψε τα όσα έγιναν πάνω στην διαδικασία του α’ δείγματος το 2019.

«Ηξερα από την πρώτη στιγμή πως κάτι είχε πάει στραβά με κάποιο συμπλήρωμα. Στις εξηγήσεις που μου είχαν ζητήσει, είχε δώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που ζητούσαν. Δεν είχε αποδεχθεί το αποτέλεσμα του α’ δείγματος και γι’ αυτό ζήτησα επανεξέταση. Δυστυχώς καθυστέρησε και δεν μου είπαν τον λόγο. Ζήτησαν συγνώμη πάντως. Με ενόχλησε αυτή η καθυστέρηση, αλλά δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. Απλά περιμένεις, δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω σε αυτές τις περιπτώσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, αυτή η καθυστέρηση του στέρησε το δικαίωμα να αγωνιστεί στο Τόκιο και να κλείσει την καριέρα του όπως ονειρευόταν.

«Ηθελα να κάνω μία τελευταία προσπάθεια να πάω σε άλλη μία Ολυμπιάδα, αλλά την στερήθηκα αυτή την ευκαιρία. Σταμάτησα να κάνω πρωταθλητισμό. Είμαι πολύ χαρούμενος και δικαιωμένος για την εξέλιξη αυτή» ανέφερε ο πρώην πλέον πρωταθλητής της άρσης βαρών, που παρά την ευκαιρία που στερήθηκε να πάει στο Τόκιο, κράτησε κάτι τα θετικά από αυτή την υπόθεση.

«Πέρασα τσάμπα όλη αυτή την ταλαιπωρία. Περισσότερο με νοιάζει ότι δικαιώθηκα γιατί ο καθένας όλο αυτό το διάστημα σχολίαζε χωρίς να ξέρει τι έχει συμβεί. Περισσότερο αυτό με πείραξε, παρά ότι έχασα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάποιοι προσπάθησαν να σβήσουν 25 χρόνια καριέρας για το τίποτα, όπως και αποδείχθηκε», ανέφερε ο Μαρκούλας.

 

Τελευταία Νέα