Αρση βαρών: Δικαιώθηκε ο Μαρκούλας στην υπόθεση ντόπινγκ, ζήτησε συγγνώμη ο οργανισμός αντι-ντόπνγκ!

Newsroom
Αρση βαρών: Δικαιώθηκε ο Μαρκούλας στην υπόθεση ντόπινγκ, ζήτησε συγγνώμη ο οργανισμός αντι-ντόπνγκ!

bet365

Μετά από τρία χρόνια ο Γιώργος Μαρκούλας ενημερώθηκε ότι το β’ δείγμα του από τον έλεγχο ντόπινγκ του 2019 ήταν αρνητικό!

Επρεπε να περάσουν τρία ολόκληρα χρόνια για να δικαιωθεί ο πρωταθλητής της άρσης βαρών, Γιώργος Μαρκούλας, για την υπόθεση ντόπινγκ που τον ταλαιπώρησε.

Ο Μαρκούλας είχε βρεθεί θετικός στο α’ δείγμα μετά από αγώνες που έγιναν στο Σαν Μαρίνο το 2019. Εξαιτίας αυτού του δείγματος έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, ενώ είχε ζητήσει να εξεταστεί το β’ δείγμα, κάτι που λόγω της πανδημίας, δεν έγινε ποτέ!

Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια για να εξεταστεί το β’ δείγμα από τον διεθνή οργανισμό αντιντόπινγκ ο οποίος ενημέρωσε τον αθλητή και την Παγκόσμια ομοσπονδία, ότι αυτό ήταν αρνητικό!

Επί τρία χρόνια αδίκως είχε σπιλωθεί το όνομά του και επειδή δεν είχαν εξετάσει το β΄ δείγμα, ο αθλητής βρισκόταν εκτεθειμένος χωρίς λόγο. Ο διεθνής Οργανισμός αντιντόπινγκ (ΙΤΑ) τον απάλλαξε από κάθε κατηγορία και πλέον μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις.


Μάλιστα στην επιστολή η ΙΤΑ ζήτησε συγγνώμη, καθώς καθυστέρησε να απαντήσει.

@Photo credits: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Τελευταία Νέα