Πύρρος Δήμας: Εκλέχθηκε β’ αντιπρόεδρος στην Παγκόσμια ομοσπονδία

Newsroom
Πύρρος Δήμας: Εκλέχθηκε β’ αντιπρόεδρος στην Παγκόσμια ομοσπονδία

bet365

Ο Πύρρος Δήμας κέρδισε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της Παγκόσμιας ομοσπονδίας άρσης βαρών και πήρε τη θέση του Β’ αντιπροέδρου.

Σημαντική στιγμή για την άρση βαρών καθώς ο Πύρρος Δήμας εκλέχθηκε β΄ αντιπρόεδρος στην Παγκόσμια ομοσπονδία.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της IWF στα Τίρανα, ο πρώην ολυμπιονίκης και νυν Γενικός Γραμματέας της ελληνικής ομοσπονδίας, πήρε την θέση του δεύτερου αντιπροέδρου, ενώ δεν ήταν ο μόνος Ελληνας που τιμήθηκε με αυτόν τον τρόπο.

Η IWF όρισε στην Ιατρική Επιτροπή της γιατρό τον καθηγητή ορθοπεδικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρο της Υγειονομικής Επιτροπής του Δ.Σ. της ΕΟΑΒ, Γιώργο Τσικούρη.

Οι εκλογές ήταν αρκετά επεισοδιακές καθώς η IWF έκανε λάθη στις καταμετρήσεις και υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από εκπροσώπους Αφρικανικών χωρών, του Κατάρ, αλλά και του προέδρου της Αλβανικής ομοσπονδίας, ο οποίος φώναζε για «δημοκρατία».

Οι αντεγκλήσεις ήταν έντονες, ενώ η επιλογή του Περουβιανού Κουινόνεζ στη θέση του Γενικού Γραμματέα δεν θα ισχύσει καθώς θα πρέπει να γίνει εκ νέου ψηφοφορία. Η Ελεγκτική επιτροπή δεν γνώριζε ότι για να πάρει τη θέση θα πρέπει να έχει το 50% συν 1 ψήφο και αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και... παρολίγον σύρραξη. Ο Κουινόνεζ αποτελεί και μαύρο πανί στη ΔΟΕ, ωστόσο στην νέα εκλογική διαδικασία που θα γίνει on line στις 30 Ιουνίου, αναμένεται να εκλεγεί ξανά.

Πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι ο Ιρακινός -με διαβατήριο από το Καζακστάν- Μοχάμεντ Ζαλούντ, ο οποίος επίσης αναδείχθηκε πρόεδρος με επεισοδιακό τρόπο καθώς, ο έτερος υποψήφιος (Αλ Μάνα) έκανε άνω κάτω την εκλογική διαδικασία καθώς ενώ είχε δηλώσει πως θα αποσυρθεί, το πήρε πίσω και τελικά μετά από διαβουλεύσεις (και έντονη αντιπαράθεση) έθεσε εαυτόν εκτός και ο Ζαλούντ πήρε την θέση χωρίς να χρειαστεί να γίνει καταμέτρηση ψήφων.

 

Τελευταία Νέα