Παγκόσμιο άρσης βαρών εφήβων-νεανίδων: Ατομικά ρεκόρ για τους Έλληνες

Newsroom
Παγκόσμιο άρσης βαρών εφήβων-νεανίδων: Ατομικά ρεκόρ για τους Έλληνες

bet365

Ατομικά ρεκόρ σημείωσαν οι Έλληνες αθλητές στην 6η ημέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών εφήβων-νεανίδων στο Ηράκλειο.

Oι εντυπωσιακές εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών συνεχίστηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών εφήβων – νεανίδων, που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της 6ης ημέρας της διοργάνωσης τα μέλη της εθνικής ομάδας κατέρριψαν τα ατομικά τους ρεκόρ. Ο Έρικ Χοψονίδης και ο Μανώλης Δαμουλάκης συμμετείχαν στο γ΄ γκρουπ στην κατηγορία των 89 κιλών και βελτίωσαν τα ατομικά τους ρεκόρ.

Ο Χοψονίδης, ο 19χρονος αθλητής του Υπερίων Τούμπας σήκωσε 113 κιλά στο αρασέ ξεπερνώντας την καλύτερη επίσημη επίδοσή του (ήταν στα 111κ.) και πήγε ακόμα καλύτερα στο επολέ ζετέ, καθώς στη πρώτη του προσπάθεια σήκωσε 148 κιλά κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ και στη συνέχεια σήκωσε 152 και βελτίωσε, ακόμα περισσότερο, το ατομικό του ρεκόρ. Ο νεαρός αθλητής με 265κ. στο σύνολο έκανε νέο ατομικό ρεκόρ (ήταν στα 256κ.).

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η αγωνιστική παρουσία του Μανώλη Δαμουλάκη, που σήκωσε 120 κιλά στη δεύτερή του προσπάθεια στο αρασέ, δημιουργώντας νέο ατομικό ρεκόρ (ήταν στα 115κ.) και την βελτίωσε ακόμα περισσότερο στην τρίτη του προσπάθεια σηκώνοντας 124κ.

Ο αθλητής του Άτλαντα Καλλιθέας ήταν εξαιρετικός και στο επολέ ζετέ, αφού στη 2η του προσπάθεια σήκωσε 145 κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ και λίγο αργότερα σήκωσε και τα 151 κιλά, βελτιώνοντας την επίδοση του. Ο 20χρονος αρσιβαρίστας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων με 275 κιλά στο σύνολο, δημιουργώντας νέο ατομικό ρεκόρ αφού το προηγούμενο ήταν στα 255!

Σπουδαία ήταν και η παρουσία της Μαρίας Παπαδοπούλου στο α’ γκρουπ στην κατηγορία των 76 κιλών, καθώς δημιούργησε νέο ατομικό ρεκόρ σηκώνοντας 70 κιλά στο αρασέ (ήταν στα 69 κιλά), αλλά τόσο στο επολέ ζετέ με 81 κιλά (το προηγούμενο ήταν στα 80), αλλά έκανε και καλύτερη επίσημη επίδοση στο σύνολο με 151 κιλά (ήταν στα 149κ.). Σήμερα Κυριακή (8/5, 10:30) ο Κώστας Κλωθάκης θα αγωνιστεί στην κατηγορία των 96 κιλών.

 

Τελευταία Νέα