Η ΔΟΕ δίνει στην Εκτελεστική Επιτροπή το δικαίωμα να αποβάλει απευθείας αθλήματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κώστας Ευθυμιάδης
Η ΔΟΕ δίνει στην Εκτελεστική Επιτροπή το δικαίωμα να αποβάλει απευθείας αθλήματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

bet365

«Φωτογραφική» ρύθμιση κάνει η ΔΟΕ για την άρση βαρών η οποία δεν αποδέχτηκε τον Κώδικα για υποθέσεις ντόπινγκ και διαφθοράς.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ πήρε το «πράσινο φως» για να αποβάλει αθλήματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει πρόταση από το Συμβούλιο.

Στην συνεδρίαση της ΔΟΕ βρέθηκε στο επίκεντρο για άλλη μία φορά η άρση βαρών, η οποία δεν υιοθέτησε τον Κώδικα για το ντόπινγκ και την διαφθορά, με τον Τόμας Μπαχ να εκφράζει ανοιχτά την απογοήτευσή του και να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η άρση βαρών να είναι στο μέλλον εκτός ολυμπιακού προγράμματος.

Η απόφαση αυτή ουσιαστικά μειώνει την δυναμική της Συνεδρίας, που πρέπει να εγκρίνει πρώτα μία πρόταση αποβολής. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο θα μπορεί πλέον να αποβάλει ένα άθλημα, ένα αγώνισμα ή μια κατηγορία από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων απευθείας. Η Συνεδρία θα πρέπει στο τέλος απλά να την εγκρίνει.
Αυτό βάζει σε μεγάλη ανησυχία την άρση βαρών η οποία έχει προειδοποιηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν για τα… αναρίθμητα σκάνδαλα ντόπινγκ, αλλά και την διαφθορά εντός της διοίκησής της.

Αύριο που θα συνεχιστεί η συνεδρίαση, θα τεθεί και ένα νέο κεφάλαιο στους κανόνες της ΔΟΕ, που θα αναφέρει πως η Συνεδρία θα μπορεί επίσης να αποβάλει ένα άθλημα από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, αν η παγκόσμια ομοσπονδία ενός αθλήματος δεν ακολουθεί τις αποφάσεις της ΔΟΕ και αν υπάρχουν δράσεις που πλήττουν την φήμη του Ολυμπιακού Κινήματος. Μια απόφαση που αν περάσει αύριο, ουσιαστικά «φωτογραφίζει» την άρση βαρών που μπαίνει ξανά σε σοβαρούς μπελάδες.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα