Πρωθυπουργική στήριξη στην Χάμπαρντ, την πρώτη τρανς που θα αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Πρωθυπουργική στήριξη στην Χάμπαρντ, την πρώτη τρανς που θα αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες

bet365

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζακίντα Αρντερν υπερασπίστηκε την επιλογή της Λόρελ Χάμπαρντ στην αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου θα είναι η πρώτη τρανς που θα λάβει μέρος στην διοργάνωση.

Η Λόρελ Χάμπαρντ θα γίνει στο Τόκιο η πρώτη τρανς αθλήτρια που θα συμμετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πριν δύο μήνες περίπου κέρδισε το δικαίωμα αυτό, να εκπροσωπήσει τη Νέα Ζηλανδία στην άρση βαρών και χθες ανακοινώθηκε και επίσημα το όνομά της. Αυτό ωστόσο έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από τις αντιπάλους της, αλλά και ορισμένα ΜΜΕ εκτός χώρας, που θεωρούν πως η συμμετοχή της στο Τόκιο είναι άδικη έναντι των αντιπάλων της καθώς έχει -θεωρητικά πάντα- πλεονέκτημα.

Η Χάμπαρντ έχει δεχτεί σκληρή επίθεση στο διαδίκτυο, αλλά η πρωθυπουργός της χώρας, Τζακίντα Αρντερν, υπερασπίστηκε ανοιχτά την αθλήτρια, λέγοντας πως η χώρα είναι στο πλευρό της.

«Ολοι πρέπει να ακολουθήσουν τους κανονισμούς. Η ομάδα της Νέας Ζηλανδίας και η Λόρελ, το έκαναν. Θα μπορούσε να ακολουθήσει τους κανονισμούς και να μην αγωνιστεί επειδή της το αρνήθηκαν. Στο τέλος, τα όργανα πήραν την απόφασή τους. Και αυτή είναι πως κρατούν τα στάνταρτ τους, όπως είναι» ανέφερε η Αρντερν, θέλοντας να στείλει το μήνυμα πως η Χάμπαρντ πάει με την αξία της και νόμιμα να εκπροσωπήσει την χώρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Χάμπαρντ κέρδισε το δικαίωμα να αγωνιστεί καθώς πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η ΔΟΕ. Μία τρανς αθλήτρια μπορεί να αγωνιστεί αν τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι κάτω από τα 10 νανογραμμομόρια ανά λίτρο, για τουλάχιστον 12 μήνες πριν τους Αγώνες.

Από την στιγμή που έχει και τα κριτήρια πρόκρισης της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, η Χάμπαρντ ήταν γνωστό από τον Μάιο πως μπορεί να αγωνιστεί στο Τόκιο και πλέον έχει γίνει και επίσημη η συμμετοχή της πρώτης τρανς αθλήτριας στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα