Εκτός Τόκιο η Ρουμανία λόγω ντόπινγκ

Κώστας Ευθυμιάδης
Εκτός Τόκιο η Ρουμανία λόγω ντόπινγκ

bet365

Λόγω μαζικών κρουσμάτων ντόπινγκ η Ρουμανία αποκλείστηκε από το άθλημα της άρσης βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά την Αίγυπτο, την Ταϊλάνδη και την Μαλαισία και η Ρουμανία μένει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων στην άρση βαρών, λόγω μαζικών κρουσμάτων ντόπινγκ.

Η Διεθνής Επιτροπή Ντόπινγκ που έχει δημιουργηθεί από την παγκόσμια ομοσπονδία άρσης βαρών, αποφάσισε να αποκλείσει οριστικά την Ρουμανία από την διοργάνωση, στερώντας έτσι την ευκαιρία σε αθλητές που δεν εμπλέκονται, να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο στο Τόκιο, όπως η Ελενα Τόμα. Μαζί με την ομοσπονδία, έχασε την θέση του τεχνικού διευθυντή στο Τόκιο ο πρόεδρός της, Νίκου Βλαντ.

Η Ρουμανία είναι η τέταρτη χώρα που μένει εκτός, ενώ και η Κολομβία αναμένεται να γίνει η πέμπτη χώρα που θα αποκλειστεί, καθώς εκκρεμεί η έφεση που έχουν κάνει οι αθλητές της, οι οποίοι έχουν τιμωρηθεί. Υπό έλεγχο είναι και το Βιετνάμ.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της παγκόσμιας ομοσπονδίας, αν μια χώρα έχει τρία κρούσματα σε αθλητές της εθνικής ομάδας μέσα στην ίδια χρονιά, αποβάλλεται από τους αγώνες.

Να τονιστεί ότι η Ρουμανία είχε αποβληθεί και το 2012 από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου καθώς είχαν βρεθεί ντοπέ τέσσερις αθλητές. Σύμφωνα με τον «κανονισμό Τυφλίδας» η Ρουμανία αντιμετωπίζει ποινή αποκλεισμού για έναν χρόνο από τους αγώνες. Με την ίδια ποινή είχαν τιμωρηθεί το 2017 Ρωσία, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Λευκορωσία, Μολδαβία, Ουκρανία, Κίνα και Τουρκία.

Το Gazzetta βρίσκεται στο Τόκιο και καλύπτει λεπτό προς λεπτό τους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συνεχής, 24ωρη ενημέρωση για το πρόγραμμα των Αγώνων, το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, αλλά και τον πίνακα των μεταλλίων όπως διαμορφώνεται μετά από κάθε τελικό. Επιπλέον, μπορείτε ανα πάσα στιγμή να δείτε τα highlights κάθε αγωνιστικής μέρας ξεχωριστά.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Gazzetta που από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, ζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το Τόκιο!

NEWS FEED