NFL: Κάνσας και Σαν Φρανσίσκο έκλεισαν ραντεβού στο Super Bowl

Κώστας Ευθυμιάδης
Φάση από το Κάνσας - Βαλτιμόρη

bet365

Οι Κανσας Σίτι Τσιφς κέρδισαν με 17-10 την Βαλτιμόρη και το Σαν Φρανσίσκο με μεγάλη ανατροπή 34-31 το Ντιτρόιτ και θα διεκδικήσουν τον τίτλο σε δύο εβδομάδες.

Οι Κάνσας Σίτι Τσιφς θα παίξουν για 4η φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, στο Super Bowl του NFL.

Η παρέα του Πάτρικ Μαχόμς και του δικού μας, Γιώργου Καρλάφτη, επικράτησε μέσα στη Βαλτιμόρη με 17-10 των Ρέιβενς και σε δύο εβδομάδες θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο της ιστορίας της.

Σε ένα ασυνήθιστα κλειστό ματς για τους Τσιφς, οι άμυνες ήταν αυτές που έκαναν τη διαφορά, τουλάχιστον στο δεύτερο μέρος του αγώνα.

Η συνεργασία Μαχόμς -Κέλσι απέφερε καρπούς στην πρώτη περίοδο και ο Πατσέκο με touchdown από τις 2 γιάρδες στις αρχές της 2ης περιόδου, ήταν οι δύο στιγμές που έκριναν το παιχνίδι.

Σχεδόν σε νεκρό χρόνο, πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Μπάτκερ με field goal έδωσε προβάδισμα 17-7 στο Κάνσας και στο δεύτερο ημίχρονο καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να απειλήσει. Μοναδικό σκοράρισμα ήταν το field goal του Τάκερ για την Βαλτιμόρη, 2:34 πριν το τέλος του αγώνα, με τον Μαχόμς να κάνει σωστή διαχείριση του χρόνου και το Κάνσας να φτάνει για άλλα μία χρονιά σε τελικό του NFL.

Οσον αφορά τον Καρλάφτη, η συνεισφορά του στο ματς ήταν ένα Recovery και αρκετές βοήθειες. Στις 11 Φεβρουαρίου, μαζί με τους συμπαίκτες του, θα πάνε να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι κόντρα στην Φιλαδέλφεια.

Τρομερή ανατροπή το Σαν Φρανσίσκο

Οι Ντιτρόιτ Λάιονς είναι η μία από τις 4 ομάδες της Λίγκας, που δεν έχει παίξει ποτέ σε Super Bowl (Κλίβελαντ, Χιούστον και Τζάκσονβιλ οι άλλες τρεις). Η ευκαιρία αυτή ήταν… μπροστά τους καθώς είχαν ένα τεράστιο προβάδισμα 17 πόντων μέσα στο Σαν Φρανσίσκο και τελικά το πέταξαν στα σκουπίδια… Το υπέρ τους 24-7 στη λήξη του ημιχρόνου, μετατράπηκε σε 24-24 στη λήξη της τρίτης περιόδου και σε 34-24 υπέρ των 49ers τρία λεπτά πριν τη λήξη.

Ο Γουίλιαμς μείωσε σε 31-34 μόλις 56 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και στην τελευταία κατοχή δεν κατάφεραν να κλέψουν τη μπάλα, με αποτέλεσμα να σταματήσει κάπου εκεί η εξαιρετική, κατά τα άλλα, φετινή τους πορεία.

Ο Μ.Πέρντι έκανε άλλο ένα σπουδαίο παιχνίδι με 267 γιάρδες, ο ΜακΚάφρεϊ ήταν αποτελεσματικός με δύο touchdown, με τους runnerbacks του Σαν Φρανσίσκο να κάνουν τη ζημιά στο Ντιτρόιτ.

Στον τελικό οι 49ers πάνε να διεκδικήσουν τον έκτο τίτλο στην ιστορία τους, κάτι που αν καταφέρουν, θα πιάσουν στην κορυφή της λίστας τους Νιου Ινγκλαντ Πάτριοτς και τους Πιτσμπουργκ Στίλερς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

NFL Τελευταία Νέα