Άρσεναλ - Νιούκαστλ 4-1: Τη διέλυσε και έκανε το 6Χ6

Βασίλης Μπαλατσός

bet365

Η «καυτή» Άρσεναλ ξέσπασε στη Νιούκαστλ, την οποία υπέταξε στο Λονδίνο με 4-1 και έκανε το 6Χ6 στην Premier League. Στο -2 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ οι Κανονιέρηδες.

Η Νιούκαστλ... πλήρωσε τα «σπασμένα» του «Ντραγκάο». Λίγες μέρες μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα από την Πόρτο για τους «16» του Champions League η Άρσεναλ διέλυσε τις Καρακάξε στο Λονδίνο με 4-1 και έκανε το 6X6 στην Premier League με συντελεστή τερμάτων 25-3. Στο -1 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι και στο -2 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ οι Κανονιέρηδες. Στην 8η θέση οι φιλοξενούμενοι με 37 βαθμούς.

Λονδρέζικη κυριαρχία

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είχε τον απόλυτo έλεγχο από την αρχή του ματς. Στο 8' ο Ράις πίεσε και έκλεψε την μπάλα, Όντεγκααρντ και Χάβερτς έκαναν το 1-2, ο πρώτος έβγαλε την μπαλιά προς τον Σάκα, ο οποίος πλάσαρε και ο Κάριους μπλόκαρε. Στο 10' ο Όντεγκααρντ έπαιξε κάθετα προς τον Ράις, ο Άγγλος σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Κάριους του είπε «όχι».

Το πρώτο γκολ ήρθε τελικά στο 18'. Ο Σάκα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γκάμπριελ πήρε την κεφαλιά, ο Κάριους απέκρουσε με δυσκολία και από διπλή κόντρα σε Λιβραμέντο και Μπότμαν η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Οι Κανονιέρηδες διπλασίασαν το προβάδισμα τους στο 24'. Έξυπνη σκαφτή μπαλιά του Ζορζίνιο προς τον Μαρτινέλι, ο Βραζιλιάνος γύρισε την μπάλα και ο Χάβερτς με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής διπλασίασε το προβάδισμα των γηπεδούχων.

Στο 31' η Άρσεναλ σπατάλησε ευκαιρία για το 3-0. Σάκα - Όντεγκααρντ έκαναν το 1-2, ο Νορβηγός έκανε τακουνάκι, ο Άγγλος έβγαλε τη σέντρα και ο Μαρτινέλι αστόχησε με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή. Στο 38' ο Σάκα έπιασε δυνατό σουτ από δύσκολη διαγώνια θέση μέσα από την περιοχή και ο Κάριους απέκρουσε με δυσκολία. Η Νιούκαστλ ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος χωρίς να κάνει ούτε μία τελική προσπάθεια.

«Πάρτι» με Σάκα - Κίβιορ, το γκολ της τιμής ο Γουίλοκ

Οι Κανονιέρηδες απείλησαν γρήγορα στο δεύτερο μέρος, μόλις στο 47'. Κάθετη πάσα του Μαρτινέλι στον Χάβερτς, ο οποίος αστόχησε σε τετ α τετ. Η Νιούκαστλ είχε την πρώτη της φάση στο 62' όταν ο Ίσακ πάτησε περιοχή και αστόχησε με δυνατό σουτ.

Η Άρσεναλ βρήκε το τρίτο γκολ που δικαιούταν στο 65'. Ο Χάβερτς έκλεψε την μπάλα από τον Μπότμαν, ο Γερμανός έκανε το 1-2 με τον Όντεγκααρντ και έπαιξε κάθετα προς τον Σάκα, ο οποίος ταλαιπώρησε τον Λιβραμέντο και με διαγώνιο σουτ έκανε το 3-0. Έξι λεπτά αργότερα, στο 71', ο Ράις εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κίβιορ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Μάιλι και κατέληξε στα δίχτυα.

Η Νιούκαστλ κατάφερε να βρει το γκολ της τιμής στο 84'. Ο Μπερν ανέβηκε από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα και ο Γουίλοκ με κεφαλιά μέσα από την περιοχή μείωσε το σκορ. Η Άρσεναλ είχε μια τελευταία ευκαιρία στο 90+2' με το σουτ του Σμιθ Ρόου μέσα από την περιοχή αλλά ο Μπερν απομάκρυνε μέσα από την περιοχή και το 4-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Άρσεναλ (Αρτέτα): Ραγιά, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Κίβιορ, Σαλιμπά, Ζορζίνιο (89' Ελνένι), Έντεγκααρντ (75’ Σμιθ Ρόου), Ράις, Χάβερτς (76’ Ενκετιά), Σάκα, Μαρτινέλι (76’ Νέλσον).

Νιούκαστλ (Χάου): Κάριους, Τρίπιερ, Σερ, Μπότμαν (73’ Μπερν), Λιβραμέντο (73’ Λασέλς), Αλμιρόν, Γκιμαράες (73’ Γουίλοκ), Λόνγκσταφ, Μάιλι, Ίσακ, Γκόρντον.

Βαθμολογία

pl-table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα