Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει... υπογράψει 17 βαθμούς του Παναθηναϊκού!

Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει... υπογράψει 17 βαθμούς του Παναθηναϊκού!

Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει... υπογράψει 17 βαθμούς του Παναθηναϊκού!

bet365

Ο Έλληνας σέντερ φορ αποτελεί τον ορισμό του clutch player στη φετινή σεζόν, με τις ενέργεις του να αποδεικνύονται... χρυσάφι στη πορεία του Παναθηναϊκού προς τον τίτλο.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Μία φορά, δύο φορές, τρεις, τέσσερις, πέντε, έξι. Ο Φώτης Ιωαννίδης στη σεζόν της καριέρας του, αποδεικνύεται απόλυτα καθοριστικός για τον Παναθηναϊκό και μετά τον Αϊτόρ, είναι ο πιο clutch player του συνόλου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, εκείνος δηλαδή που στα δύσκολα, στα κρίσιμα, θα κάνει μια ενέργεια και θα κρίνει ή θα αλλάξει την μορφή ενός παιχνιδιού υπέρ της ομάδας του.

Ο 23χρονος στράικερ σε τούτη την αγωνιστική περίοδο ''μεγάλωσε'' από κάθε άποψη, με το σπαθί του έφτασε να διεκδικεί στα ίσια την θέση του βασικού σέντερ φορ από τον Άντρατζ Σπόραρ και στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο έκανε και πάλι τη δουλειά.

Γκολάρα μετά από προσωπική ενέργεια για το 1-0, κερδισμένο πέναλτι και εύστοχη εκτέλεση για το 2-0 με μία εμφάνιση που απλά επιβεβαίωσε τον κανόνα της απόδοσής του μέσα στο 2023 και η οποία έρχεται ως συνέχεια της εικόνας του στο φινάλε του πρώτου γύρου.

17 βαθμοί με τη δική του ''σφραγίδα''

Eίτε με τα γκολ του είτε με την δημιουργία του προς τους συμπαίκτες του, ο Ιωαννίδης έχει καταφέρει να αποδειχθεί καθοριστικός σε 16 από τους 61 κερδισμένους βαθμούς του Παναθηναϊκού στη regural season του πρωταθλήματος.

  • Από μία... σκοτωμένη φάση, πίεσε και οδήγησε στο λάθος τον Άβιλα που έφερε το πέναλτι για το 1-1 με τον Ολυμπιακό.
  • Σκόραρε το γκολ της νίκης στο διπλό μέσα στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού.
  • Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο έλυσε τον γόρδιο δεσμό με γκολ στο 80', ανοίγοντας το σκορ και τον δρόμο προς το ''τρίποντο''.
  • Έσωσε τον βαθμό στις καθυστερήσεις στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, σκοράροντας το 1-1 στο 97'.
  • Από τα δικά του πόδια ήρθε το 1-0 κόντρα στη Λαμία, πραγματοποιώντας μία εξαιρετική ενέργεια που κατέληξε στην ασίστ στον Κλεϊνχέισλερ.
  • Mε ακόμη μία σπουδαία ατομική ενέργεια δημιούργησε το γκολ της ισοφάρισης του Μαντσίνι στο παιχνίδι με τον Άρη και έδωσε το σύνθημα για την ανατροπή.
  • Με δύο γκολ στο Περιστέρι, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο 2-0 επί του Ατρομήτου.

Το μεγαλύτερό του προσόν

Με βάση τα όσα έχει κάνει στη φετινή σεζόν, ο Ιωαννίδης εμφανίζει ένα στοιχείο στο παιχνίδι του, το οποίο είναι δυσεύρετο και τον βοηθά να ξεχωρίζει και να κάνει τη διαφορά.

Ο διεθνής άσος στη συντριπτική πλειοψηφία των γκολ ή των ασίστ που έχει δώσει, δημιουργεί μόνος του τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να εκτελέσει ή για να πασάρει. Και το καταφέρνει μέσα από την τεράστια βελτίωση που δείχνει στο κομμάτι της ντρίμπλας, όντας απρόβλεπτος για τους αντίπαλους αμυντικούς.

Η ικανότητα αυτή που εκφράζεται κυρίως σε πολύ κλειστούς χώρους, εξελίσσεται στο μεγαλύτερο προσόν του Φώτη.

Η άνοδος στα xGoals

Όσον αφορά τους αριθμούς αν θα μπορούσαμε κάπου να σταθούμε, αυτό δεν είναι άλλο από το πόσο πιο επικίνδυνος έχει καταφέρει να γίνει φέτος ο Ιωαννίδης σε σχέση με πέρσι.

Μέσα από την τακτική του βελτίωση και την αφομοίωση των ''θέλω'' του προπονητή αλλά και γενικότερα της θέσης που υπηρετεί με βάση τα χαρακτηριστικά του, ο Έλληνας στράικερ βρίσκεται σε καλύτερες θέσεις για γκολ σε σχέση με την σεζόν 2021-2022.

Πέρσι είχε 0.25xGoals ανά παιχνίδι στο πρωτάθλημα και φέτος έχει φτάσει στο 0.35xGoals, ξεκάθαρο δείγμα της προόδου του στο συγκεκριμένο κομμάτι.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα