Παύλος Χάππιλος: Υπάρχει συγκαλυμμένη ομοφοβία στα Media, έχουμε δρόμο αλλά υπάρχει πρόοδος

Newsroom
Παύλος Χάππιλος: Υπάρχει συγκαλυμμένη ομοφοβία στα Media, έχουμε δρόμο αλλά υπάρχει πρόοδος

bet365

Ο Παύλος Χάππιλος μιλά στο Gazzetta και την Κλέλια Φατούρου για την εκπροσώπηση της LGBTQI+ κοινότητας στα Media, στα παραδοσιακά αλλά και στα νέα Μέσα.

Ταλαντούχος σεφ, ενεργός στην LGBTQI+ κοινότητα, γεμάτος ζωή και χαμόγελο.

Ο Παύλος Χάππιλος μετά τη συμμετοχή του σε τηλεπαιχνίδι μαγειρικής, «ζυγίζει» με ακρίβεια το πως η δημόσια σφαίρα μιλά για τα LGBTQI+ άτομα, εκφράζει τους προβληματισμούς του και αναλύει την άποψή του για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Φοβήθηκα για το αν όσα πω στην τηλεόραση θα "παίξουν" τελικά». Πόσο περιορίζει μια τέτοια σκέψη τα ανθρώπινα δικαιώματα της LGBTQI+ κοινότητα; Ο διάσημος σεφ με παρουσία σε τηλεοπτικές εκπομπές μιλάει για τη σημασία του Pride, για την ομοφοβία, τα σχόλια και την αντίδραση της ίδιας της κοινότητας όταν την "εκπροσώπησε" σε γνωστό τηλεπαιχνίδι μαγειρικής.

Γίνονται άραγε βήματα στο δημόσιο λόγο για να καταπολεμηθεί η ομοφοβία; Πόσο «απέναντι» βρίσκονται οι πασίγνωστοι κωμικοί, Έλληνες και ξένοι, που πατούν πάνω στην κοινότητα για να κάνουν χιούμορ;

Ακούστε το Podcast:

χάππιλος

xappilos2

Φωτογραφίες: Χρήστος Λώλος

Περισσότερα για το #thema_isotitas

Οι απόψεις που εκφράζονται στο παρόν αποτελούν προσωπικές απόψεις του συντάκτη / της συντάκτριας και δεν απηχούν απαραίτητα τις απόψεις του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ ή του Διαχειριστή Επιχορήγησης του Προγράμματος Active citizens fund στην Ελλάδα (Ίδρυμα Μποδοσάκη σε συνεργασία με το SolidarityNow).

Το Έργο «Η Ισότητα των Φύλων στην Πρώτη Σελίδα» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και εταίρο τη Liquid Media.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους €13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

banner

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα