Eurovision: Ούτε Premier League, ούτε ΝΒΑ - Η Kingbet πάει… Eurovision

Newsroom
Eurovision: Ούτε Premier League, ούτε ΝΒΑ - Η Kingbet πάει… Eurovision

bet365

Το στοίχημα δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο μπάσκετ, δεν είναι μόνο στίβος, δεν είναι μόνο αθλητισμός γενικότερα. Το στοίχημα χωράει και στην πολιτική και σε κινηματογραφικά βραβεία και (φυσικά) σε μουσικούς διαγωνισμούς.

Κάπως έτσι θα καταπιαστούμε σήμερα με τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Απόψε στις 22:00 έχουμε τον πρώτο ημιτελικό, με τη συμμετοχή της Ελλάδας με την Αμάντα Τένφιορντ. Πάμε να δούμε τη βασική επιλογή της Kingbet για απόψε, αλλά και κάποια μακροχρόνια, πριν αλλάξουν οι αποδόσεις.

Το κορίτσι από το Όλεσουντ

Η 25χρονη Αμάντα Γεωργιάδη Τένφιορντ, Ελληνίδα γεννημένη στο Τένφιορντ της Νορβηγίας (από το οποίο κονόμησε και το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο), στα προάστια του Όλεσουντ, έχει μια δόση από Μπίλι Άιλις και οι μπουκ την αγαπούν πολύ. Είναι το δεύτερο φαβορί στον πρώτο ημιτελικό (μετά την Ουκρανία, αλλά αυτό θα το δούμε σε λιγάκι), όμως η ατμοσφαιρική μπαλάντα της είναι αβέβαιο πώς θα ακουστεί στα αφτιά κοινού και επιτροπών. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη σειρά εμφάνισής της (η κλήρωση, εφόσον προκριθεί στον τελικό του Σαββάτου, θα γίνει την Παρασκευή), όμως η πρόσφατη ιστορία της Eurovision δεν είναι στο πλευρό τέτοιων ειδών μουσικής. Η λογική λέει ότι θα βρεθεί στις θέσεις 8-15 στον τελικό, οπότε το πλασάρισμα της Ελλάδας εκτός 10άδας στο 2.65 είναι μια αρκετά καλή επιλογή στα προγνωστικα στοιχηματος.

Προεξοφλημένοι νικητές

Η Ουκρανία είναι σχεδόν βέβαιο πως θα κατακτήσει το κρυστάλλινο μικρόφωνο στο φινάλε της βραδιάς. Περιμένουμε από τώρα το λόγο των νικητών στη σκηνή του Τορίνο και το αντιπολεμικό τους μήνυμα. Θα κέρδιζαν αν δεν υπήρχε η ρωσική εισβολή στη χώρα τους; Δύσκολα, όμως το έθνικ χιπ χοπ κομμάτι των Kalush Orchestra, το Stefania, δεν είναι κακό και σίγουρα ούτως ή άλλως θα χτύπαγε ένα καλό πλασάρισμα, ίσως και πεντάδα. Η νίκη τους έχει κατρακυλήσει στο 1.45 και προφανώς αξία υπάρχει μόνο ως στήριξη σε κάποιο παρολί.

Σερβικό μακροχρόνιο H2H

Πάντα στη Eurovision ψάχνουμε την περιεργίλα που θα κάτσει. Γιατί περιεργίλα υπάρχει πάντα. Περιεργίλα ήταν και οι Lordi που πήγαν και το σήκωσαν στην Αθήνα, περιεργίλα ήταν οι Τσέχοι Gipsy.cz που πήγαν άπατοι το 2009. Αν υπάρχει κάτι διαφορετικό που μπορεί να κολλήσει όταν το πετάξεις στο ταβάνι στο φετινό διαγωνισμό, αυτή είναι η Σερβία με την Άνα Τζούριτς. Η 43χρονη Σέρβα τραγουδάει τόσο στη γλώσσα της όσο και στα λατινικά (ω, ναι!) σε ένα άκρως λογοτεχνικό τρίλεπτο. Η παρουσία στις πρόβες ήταν άκρως θεατρική και γράφει καλά στο φακό. Η δεκάδα είναι ρεαλιστικός στόχος και η νίκη στο H2H με την Ελλάδα αξίζει στο 2.65.

Οι τρεις αδερφές

Οι τρεις αδερφές λοιπόν. Όχι του Τσέχοφ, αλλά του κυρίου Έιντουρ από το Ρέικιαβικ. Η Σίγκα, η Μπέτα και η Έλιν Έιντουρσντοτιρ παρουσιάζουν ένα ατμοσφαιρικό φολκ κομμάτι, με κάτι από κάντρι. Ραδιοφωνικό μέχρις αηδίας, είναι από τα λίγα τραγούδια του διαγωνισμού που θα μπορούσε να σταθεί έξω από το (κατά βάση οπτικό) πλαίσιο της Eurovision. Σε αποδόσεις φαβορί ο αποκλεισμός από τον σημερινό ημιτελικό, όμως αν υπάρχει δικαιοσύνη, το 2.65 της πρόκρισης της Ισλανδίας στον τελικό θα επιβεβαιωθεί. Τα τρία κορίτσια ξέρουν, άλλωστε, από ανατροπές. Η απόδοσή τους στον ισλανδικό τελικό ήταν στο 10.00, αλλά πήραν σχετικά άνετα την πρόκριση.

 

Τελευταία Νέα