Γυναίκες: Το FIFA Ranking των Εθνικών στον όμιλο της Ελλάδας

Δημήτρης Τομαράς
Γυναίκες: Το FIFA Ranking των Εθνικών στον όμιλο της Ελλάδας

bet365

Εκτός από το μεγαθήριο της Γαλλίας αρκετά ψηλά στην κατάταξη της FIFA είναι και η Εθνική της Ουαλίας, που μετέχει στο γκρουπ της Εθνικής μας των γυναικών.

Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των γυναικών είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα χάνοντας με το ευρύ 10-0 στην Πάτρα από τη Γαλλία σε ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2023. Μεγάλα όμως σκορ είχαν και τα άλλα ματς της πρεμιέρας με το 6-0 της Ουαλίας με το Καζακστάν και το Εσθονία - Σλοβενία 0-4.

Σε σχέση με το FIFA Ranking, την κατάταξη των ομάδων του ομίλου, η χώρα μας έχει την 4η καλύτερη θέση στο γκρουπ. Η Γαλλία είναι στο Νο5, η Ουαλία στο Νο34, η Σλοβενία στο Νο49 και η Ελλάδα στο Νο64.

Το Καζακστάν και Εσθονία είναι αρκετά πιο πίσω (Νο82 το Καζακστάν και Νο105 η Εσθονία). Άρα τα πλασαρίσματα των Εθνικών έχουν εξής σε αυτόν τον όμιλο:

  • Νο5 Γαλλία
  • Νο34 Ουαλία
  • Νο49 Σλοβενία
  • Νο64 Ελλάδα
  • Νο82 Καζακστάν
  • Νο105 Εσθονία

Ως προς το πρόγραμμα την Τρίτη 21/09 (20:00), στο ίδιο γήπεδο που έδωσε το ματς με τη Γαλλία, το Παμπελοποννησιακό, η Εθνική υποδέχεται το Καζακστάν. Οι άλλοι δύο αγώνες της 2ης αγωνιστικής για τον 9ο προκριματικό όμιλο γυναικών για το Παγκόσμιο θα είναι το Εσθονία - Ουαλία και το Σλοβενία - Γαλλία.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2023, που θα συνδιοργανωθεί από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, από την ευρωπαϊκή ζώνη θα προκριθούν 11 ομάδες και άλλη μία θα παίξει σε αγώνες μπαράζ με Εθνικές άλλων Συνομοσπονδιών. Απευθείας στην τελική φάση της Ωκεανίας θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής οι επικεφαλής των 9 ευρωπαϊκών ομίλων. Οι επιπλέον 2 θέσεις θα προκύψουν ύστερα από αγώνες των play offs.

Τα play offs της ευρωπαϊκής ζώνης θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις. Στην 1η φάση των play offs θα αναμετρηθούν οι έξι χειρότερες δεύτερες των 9 ομίλων. Οι τρεις νικήτριες εξ αυτών και οι ισάριθμες καλύτερες δεύτερες των άλλων ομίλων θα περάσουν στη 2η φάση των play offs.

Τις δύο ευρωπαϊκές θέσεις θα πάρουν οι νικήτριες των play offs με τα καλύτερα αποτελέσματα στην προκριματική φάση και στη 2η φάση των play offs. Η τρίτη νικήτρια της 2ης φάσης θα δώσει αγώνες μπαράζ με Εθνικές από άλλες ηπείρους.


 

Τελευταία Νέα