Roland Garros: H Οσάκα έβαλε την ψυχική της υγεία πάνω από τα χρήματα

Roland Garros: H Οσάκα έβαλε την ψυχική της υγεία πάνω από τα χρήματα

bet365

Η μάχη της με την κατάθλιψη έχει μεγαλύτερη σημασία από τα χρήματα και την δόξα του Roland Garros. Γι' αυτό και η Ναόμι Οσάκα διάλεξε τον δρόμο της ψυχικής της υγείας από την δόξα στο Παρίσι.

Η απόφαση της Ναόμι Οσάκα να αποσυρθεί από το Roland Garros έχει προκαλέσει αμηχανία τους διοργανωτές και έχει ξεκινήσει μία συζήτηση στον χώρο του τένις για το αν έκανε καλά ή όχι η Γιαπωνέζα αθλήτρια.

Η Οσάκα με την απόφασή της να μην μιλήσει στα ΜΜΕ στην διάρκεια του τουρνουά, ξεσήκωσε αντιδράσεις καθώς θεωρείται απρεπές να μην μιλάει στον Τύπο. Ακόμη και οι αθλητές κράτησαν αποστάσεις από την απόφασή της τονίζοντας την σημασία που έχουν τα ΜΜΕ στην προβολή του αθλήματος, στηρίζοντας όμως την απόφασή της καθώς αυτό την έκανε να νιώθει πιο άνετα με τον εαυτό της.

Εκεί όμως άρχισαν τα προβλήματα… Οι Γάλλοι διοργανωτές ανακοίνωσαν το πρώτο πρόστιμο και συνυπέγραψαν με τα άλλα τρία γκραν σλαμ συμφωνητικό ότι κάθε φορά που ένας αθλητής θα αρνείται να μιλήσει στις συνεντεύξεις Τύπου, το πρόστιμο θα μεγαλώνει, ενώ προβλέπεται ακόμη και αποκλεισμός από τα τουρνουά.

Αυτό ήταν αρκετό για να κάνει την Οσάκα να αποσυρθεί από το Roland Garros. Και το έκανε με αξιοπρέπεια, εξηγώντας τις σκέψεις της και κλείνοντας αρκετά στόματα. Γιατί μπορεί να αποτελεί ένα από τα κορυφαία ονόματα στον παγκόσμιο αθλητισμό, μπορεί να είναι η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο, με έσοδα από διαφημίσεις και χορηγίες που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια, αλλά πέρα από επαγγελματίας, παραμένει και άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που παλεύει με την κατάθλιψη.

H Ναόμι Οσάκα

O τελικός με την Γουίλιαμς η αρχή του κακού

Αυτό που συγκλονίζει με την ανακοίνωσή της και την μάχη που δίνει με την κατάθλιψη, είναι το timing που άρχισε να το περνάει όλο αυτό. Η νεαρή Γιαπωνέζα με το «κοφτερό» χιούμορ, μιλάει πάντα χαμηλόφωνα, δείχνοντας ποτέ δεν ένιωσε σούπερ σταρ, ούτε ένιωθε άνετα μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνο. Και όλο αυτό ξεκίνησε από τον τελικό του US Open το 2018, όπως εξομολογήθηκε στην ανακοίνωσή της χθες.

Εναν τελικό που είχε κερδίσει, που ήταν το πρώτο της γκραν σλαμ απέναντι μάλιστα στο είδωλό της, την Σερένα Γουίλιαμς. Εναν τελικό όμως που δεν χάρηκε ποτέ όσο ήθελε και όπως φαίνεται την σημάδεψε με αρνητικό τρόπο.

Βλέπετε ήταν ο τελικός που η Σερένα Γουίλιαμς είχε -αδίκως- κάνει επίθεση στον διαιτητή Ράμος για μία απόφαση στο δεύτερο σετ, κατηγορώντας τον για ρατσιστική συμπεριφορά. Είχε προκαλέσει χάος στον τελικό, επειδή τιμωρήθηκε με πόντο καθώς ο Ράμος είδε τον Πάτρικ Μουράτογλου να της δίνει οδηγίες, κάτι που απαγορεύεται. Αυτή το αρνούνταν πεισματικά, αλλά ο Μουράτογλου το παραδέχτηκε ανοιχτά…

Ομως το κακό είχε γίνει και για την Οσάκα. Η νικήτρια αντικρίζοντας όλη αυτή την κατάσταση και τις αποδοκιμασίες από το κοινό, βρέθηκε στο περιθώριο εκείνης της βραδιάς και αντί να είναι η πρωταγωνίστρια και να χαίρεται την κατάκτηση του πρώτου της τίτλου σε γκραν σλαμ, βρέθηκε να κλαίει ασταμάτητα από θλίψη για ότι είχε συμβεί και προσπαθούσε να κρύψει το πρόσωπό της, αισθανόμενη λες και θα ήταν καλύτερα να ανοίξει η γη και να την καταπιεί...

Πάντα εσωστρεφείς, η Οσάκα δεν ένιωθε άνετα να μιλάει γι’ αυτό το περιστατικό. Ούτε όμως ένιωσε καλύτερα τα επόμενα χρόνια και πάντα στις δηλώσεις της στα ΜΜΕ, προσπαθεί να αστειευτεί, όμως οι απαντήσεις της είναι σύντομες και σε… χαμηλά decibel.

Η Οσάκα μπορεί να είναι το μεγάλο όνομα αυτή τη στιγμή στο τένις, η αθλήτρια που όλοι κυνηγούν για να διαφημίσουν τα προϊόντα τους μαζί της, να πάρουν μια ατάκα, ή να αποκτήσουν μια φωτογραφία μαζί της, όμως όλο αυτό την «πνίγει».

Ποτέ δεν αισθάνθηκε σταρ. Το αντίθετο μάλιστα, η συμπεριφορά της δείχνει πόσο το απεχθάνεται αυτό.

Και γι’ αυτό αποσύρθηκε και από την διοργάνωση. Οχι γιατί την προσέβαλε η απόφαση των διοργανωτών, αλλά γιατί, όπως είπε «νομίζω πως το καλύτερο για το τουρνουά, τις υπόλοιπες παίκτριες και την υγεία μου, θα είναι να αποσυρθώ, ώστε όλοι να μπορέσουν να συγκεντρωθούν και πάλι στο τένις στο Παρίσι. Δεν ήθελα να δημιουργήσω αναστάτωση και δέχομαι ότι το timing δεν ήταν το ιδανικότερο, ώστε το μήνυμά μου να είναι ξεκάθαρο. Ακόμα πιο σημαντικό, δεν είχα καμία πρόθεση να καταχραστώ τον όρο της ψυχικής υγείας και να υποβαθμίσω το πρόβλημα. Η αλήθεια είναι πως περνάω μεγάλες περιόδους κατάθλιψης από το US Open του 2018 και δυσκολεύομαι να το αντιμετωπίσω».

Η Ναόμι Οσάκα με την στάση της, θέλει να δείξει στον κόσμο πως τα χρήματα δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία. Αλλά -κυρίως- πως η ψυχική της υγεία έχει την μεγαλύτερη σημασία. Οταν δεν νιώθει καλά, όλα τα υπόλοιπα σταματούν...

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα