Roland Garros: Ο Μεντβέντεφ έσπασε την κατάρα στο Παρίσι

Roland Garros: Ο Μεντβέντεφ έσπασε την κατάρα στο Παρίσι

bet365

Μετά από τέσσερις αποκλεισμούς στον πρώτο γύρο, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά στο Roland Garros.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κατάφερε να σπάσει την «κατάρα» που τον κυνηγάει στο Roland Garros κερδίζοντας τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ με 3-0 σετ (6-3, 6-3, 7-5).

Από το 2017 όταν και άρχισε να παίζει σε γκραν σλαμ, δεν είχε πετύχει ούτε μία νίκη στα κορτ του Παρισιού. Τέσσερις ήττες στον πρώτο γύρο στο απλό και μία στο διπλό (2017) είχαν γίνει ο… εφιάλτης του Ρώσου που ποτέ του δεν έκρυψε ότι απεχθάνεται την χωμάτινη επιφάνεια.

Ολα… άλλαξαν σήμερα καθώς επικράτησε του Καζάκου αντιπάλου του με 3-0, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες μόνο στο τρίτο σετ.

Ο Μεντβέντεφ στο πρώτο σετ βρέθηκε πίσω με 2-0, όμως βρήκε γρήγορα δύο μπρέικ και προηγήθηκε με 4-2, για να πάρει τελικά το σετ με 6-3 σε 32 λεπτά.

Ιδια η εικόνα και στο δεύτερο σετ με τον Ρώσο να κάνει δύο μπρέικ και να παίρνει προβάδισμα με 4-0. Ο Μπούμπλικ βρήκε ένα μπρέικ με την σειρά του και κράτησε το σερβίς του για να κάνει το 4-2, αλλά ο Μεντβέντεφ είχε την υπομονή και με 6-3 σε 37 λεπτά έκανε το 2-0.

Τα προβλήματα άρχισαν στο τρίτο σετ για το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Μπούμπλικ με το σκορ 4-3 υπέρ του, έκανε το μπρέικ και σέρβιρε για να πάρει το τρίτο σετ. Στο 30-30 όμως ένα λάθος και ένας κερδισμένος πόντος από τον Μεντβέντεφ έφεραν το 5-4 και στη συνέχεια ο Ρώσος ισοφάρισε σε 5-5. Ακολούθησε νέο μπρέικ και χωρίς να χάσει πόντο στο σερβίς του, πέτυχε (επιτέλους) την πρώτη του νίκη σε Roland Garros.

Ο Μπούμπλικ είχε τις ευκαιρίες του, αλλά τα 8 διπλά λάθη στο σερβίς (είχε και 8 άσους), το μόλις 66% σε κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς, αλλά κυρίως τα 45 αβίαστα λάθη (16 μόλις ο Μεντβέντεφ) ήταν τα στοιχεία που τον έστειλαν πρόωρα σπίτι του.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα