Πανιώνιος: Η πιο σημαντική νίκη μέχρι την επόμενη

Πανιώνιος: Η πιο σημαντική νίκη μέχρι την επόμενη

bet365

Ο Πανιώνιος έκανε άλλο ένα βήμα για την πρωτιά και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια του παρά τον πόλεμο που έχει δεχτεί. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Όταν στις 18 Οκτωβρίου του 2020 ο Πανιώνιος ξεκινούσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κανείς δεν πίστευε ότι λίγους μήνες μετά τα παιδιά αυτά που αποτελούν την φετινή ομάδα θα ήταν μια ανάσα από την πρώτη θέση του ομίλου και να είναι έτοιμοι να βάλουν τέλος στον εφιάλτη της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Και όμως αυτό που έχουν καταφέρει τα παιδιά του Δημήτρη Κοροπούλη είναι ένα μικρό θαύμα. Μέσα σε λίγους μήνες χωρίς να έχουν γνώση της κατηγορίας κόντρα σε ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ που έχουν φάει με το κουτάλι και γνωρίζουν καλά τα κατατόπια της Γ' Εθνικής, τα παιδιά αυτά έχουν φτάσει ένα ματς μακριά από την κορυφή.

Παρά τον πόλεμο που δέχτηκε σχεδόν σε όλα τα γήπεδα που βρέθηκε, ο Πανιώνιος απάντησε με αυτό που θα έπρεπε να κάνει κάθε ομάδα. Με καθαρές νίκες μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Την Κυριακή, οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν του Φωστήρα με 2-0 σε ένα ματς που δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης στον αντίπαλό τους. Οι Νεοσμυρνιώτες παρά το γεγονός ότι πριν τρεις ημέρες προέρχονταν από έναν δύσκολο αγώνα (κυρίως από τις εξωγηπεδικές συνθήκες), μπήκαν με στόχο να καθαρίσουν από νωρίς την μπουγάδα.

Και το κατάφεραν. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Νίνο άνοιξε το σκορ απλοποιώντας τα πράγματα για τον Πανιώνιο. Στη συνέχεια και χωρίς να ανεβάσει την απόδοσή του έκανε εύκολη διαχείριση του υπέρ του προβαδίσματος. Επειδή όμως και στην Καλλιθέα κόντρα στον Εθνικό ο Πανιώνιος δεν είχε δεχτεί φάση μέχρι το πέναλτι στο τέλος, αποφάσισε στο δεύτερο ημίχρονο να μπει και να το καθαρίσει.

Έτσι, στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ο Πανιώνιος έχανε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη με τον Γροντή (δοκάρι και τετ α τετ) πριν έρθει το γκολ του Πίσπα και ουσιαστικά τελειώσει το ματς. Από κει και πέρα επειδή ακολουθεί άλλο ένα μεσοβδόμαδο εκτός έδρας παιχνίδι στην Μύκονο, οι Νεοσμυρνιώτες δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα και άνετα διατήρησαν το υπέρ τους σκορ.

Πλέον, ο Ιστορικός έχει φτάσει στην πηγή και απομένει το ματς της Τετάρτης για να πιει νερό. Όλα είναι στα χέρια των παικτών του Δημήτρη Κοροπούλη και αν δείξουν την ίδια σοβαρότητα που έχουν δείξει από την αρχή της σεζόν τότε η ομάδα θα πάει στα μπαράζ ανόδου. Παρά τον πόλεμο που έχει δεχτεί, παρά τα εμπόδια που κατά καιρούς βρήκε μπροστά του ο Πανιώνιος έδειξε γιατί είναι απλά περαστικός από αυτή την κατηγορία.

Και αυτό που έχει καταφέρει το ποδοσφαιρικό τμήμα μέσα σε αυτούς τους λίγους μήνες είναι κάτι το σπουδαίο και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Άλλωστε δεν είναι λίγο να πετυχαίνεις να μετατρέπεις μια χρονιά που αρχικά αναμενόταν αναγνωριστική σε πρωταθληματική. Όλα αυτά θα αναλυθούν στη συνέχεια μόλις ολοκληρωθεί ο όμιλος αφού ακόμα ο Πανιώνιος θα πρέπει να περάσει και από τη Μύκονο για να ολοκληρώσει τον πρώτο του στόχο για φέτος.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα