Πανιώνιος: Με την τροπολογία τα χρέη του Δημοσίου δεν χαρίζονται αλλά μεταφέρονται στα φυσικά πρόσωπα

Πανιώνιος: Με την τροπολογία τα χρέη του Δημοσίου δεν χαρίζονται αλλά μεταφέρονται στα φυσικά πρόσωπα

bet365

Ευχάριστα νέα για τον Πανιώνιο με την τροπολογία που περνάει η κυβέρνηση τα χρέη του δημοσίου μεταβιβάζονται από την ΠΑΕ στα φυσικά πρόσωπα.
Ο Πανιώνιος το καλοκαίρι βίωσε μία από τις χειρότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του αφού μετά τον υποβιβασμό του από την Super League δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στο πρωτάθλημα της SL2 απόρροια και των πολλών χρεών που είχαν μαζευτεί στον σύλλογο. Αυτό ειχε ως αποτέλεσμα να αρχίσει μια νέα προσπάθεια από τα ερασιτεχνικά και την Γ' Εθνική. Λόγω των λανθασμένων χειρισμών των διοικούντων της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ το χρέος της ομάδας είχε φτάσει 8ψηφιο αριθμό, με σχεδόν το 90% να αφορά οφειλές προς το Δημόσιο. Αυτό που ζητούσαν οι νέοι άνθρωποι που ανέλαβαν να τρέξουν το ποδοσφαιρικό τμήμα ήταν τα χρέη αυτά του Δημοσίου, όπως συμβαίνει και στις άλλες ανώνυμες εταιρίες, να μεταβιβαστούν στα φυσικά πρόσωπα που τα δημιούργησαν και να μην κυνηγάνε το ΑΦΜ της ομάδας.
Ένα αίτημα δίκαιο αν σκεφτεί κανείς πως δεν γίνεται αμαρτίες άλλων να κυνηγάνε τα νέα πρόσωπα σβήνοντας ουσιαστικά τον σύλλογο από τον χάρτι, αφού για μια ομάδα όπως ο Πανιώνιος δύσκολα θα μπορούσε να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες με αυτό το χρέος να τον κυνηγά. Έτσι, η κυβέρνηση αποφάσισε να περάσει τροπολογία με την οποία τα χρέη προς το Δημόσιο να μεταφερθούν στα φυσικά πρόσωπα της ΠΑΕ, σε αυτή την περίπτωση στον τότε πρόεδρο της Χρήστο Δάρα και να μπορέσει το Δημόσιο να τα διεκδικήσει από εκείνον. Άλλωστε, κάτι τέτοιο έχει συμβεί και με άλλες εταιρίες όπως είναι η περίπτωση της Creta Farm. Εφόσον περάσει λοιπόν αυτή η τροπολογία θα μιλάμε για μια τεράστια ανάσα για τον Ιστορικό, αν όχι για την σωτηρία του.
Αντίθετα, τα χρέη που αφορούν τα φυσικά πρόσωπα όπως είναι οι ποδοσφαιριστές και προπονητές μειώνονται κατά 50% σύμφωνα με το νόμο Βασιλειάδη, εάν κι εφόσον κάποια στιγμή ο Πανιώνιος επιστρέψει αγωνιστικά στις επαγγελματικές κατηγορίες. Να πούμε εδώ πως το χρέος του Ιστορικού προς φυσικά πρόσωπα ανέρχεται σε ένα ποσό που φτάνει το 1,2 εκατ. ευρώ που με το ψαλίδι θα πέσουν στα μισά. Προφανώς και δεν μιλάμε για χάρισμα ή διαγραφή χρεών αφού αν το Δημόσιο έχει μια ευκαιρία να διεκδικήσει το ποσό αυτό θα μπορεί να το διεκδικήσει από τα φυσικά πρόσωπα, αφού σε διαφορετική περίπτωση με τον Πανιώνιο στις ερασιτεχνικές κατηγορίες δεν θα μπορούσε να το διεκδικήσει ποτέ.
Εάν κι εφόσον περάσει η τροπολογία καταλαβαίνει κανείς πως ο Πανιώνιος μπορεί να γίνει ξανά μαγαζί γωνία, αφού με τον βραχνά των χρεών του Δημοσίου να φεύγει από πάνω του τότε θα μπορεί να βρεθεί κι ένας άνθρωπος να τρέξει τον σύλλογο, άλλωστε ένα χρεός που θα είναι στις 600-700.000 ευρώ προς φυσικά πρόσωπα είναι απόλυτα διαχειρίσιμο το οποίο μπορεί να πέσει ακόμα περισσότερο εάν καταφέρει να κάνει στη συνέχεια διαπροσωπικές συμφωνίες με τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, προπονητές και υπαλλήλους.

Διαβάστε επίσης:

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ NEWS FEED