Μπάντμιντον: Σημαντικές διακρίσεις για το Σωματείο του Πύργου Ηλείας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Newsroom
...

bet365

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, η Χαρά Βλαχαντώνη στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος (χρυσό στα U19) και «χάλκινη» η Χαρά Πετροπούλου (U15).

Συνεχίστηκαν οι καλές εμφανίσεις και οι σημαντικές διακρίσεις για την ομάδα Μπάντμιντον του Φιλαθλητικού Πύργου το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (6 & 7 Απριλίου 2024). Ο Φιλαθλητικός συμμετείχε με 11 αθλητές κατηγορίας U15 και U19 και επέστρεψε με 3 πανελλήνια μετάλλια, 3 οκτάδες, που στις λεπτομέρειες δεν έγιναν κι αυτές μετάλλια, και καλά πλασαρίσματα στα ταμπλό της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για τις ηλικίες U19 (κάτω των 19) και U15 (κάτω των 15) για το 2024 που πραγματοποιήθηκε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών η Χαρά Βλαχαντώνη στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος (χρυσό στα U19, κεντρική ΦΩΤΟ) και “χάλκινη” η Χαρά Πετροπούλου (U15).

...

Αναμφίβολα πρόκειται για δυο πολύ σημαντικές διακρίσεις για την ομάδα του Πύργου που επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά το γιατί ο Φιλαθλητικός συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες του αθλήματος στη χώρα μας. Παράλληλα αποτυπώνεται και η πολύ καλή δουλειά που γίνεται από την πλευρά του προπονητικού team (Παναγιώτης Τσόκος, Βαγγέλης Παρασκευάς και Ευγενία Βαγγέλη), με την ανάδειξη νέων αθλητών.

Στο μονό Νεανίδων των U19 η Χαρά Βλαχαντώνη αγωνιζόμενη με σθένος και σύνεση κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο που έλειπε εδώ και χρόνια από την πλούσια συλλογή της (είχε πάρει χρυσό όταν αγωνιζόταν στα 13άρια). Η επιμονή και η θέληση της πρωταθλήτριας από τον Πύργο επιβραβεύτηκαν. Μάλιστα στο διπλό με συμπαίκτρια την Θεοδώρα Λιάκου από την Θεσσαλονίκη έφτασαν ως το χάλκινο μετάλλιο που επίσης αποτελεί μεγάλη διάκριση δεδομένου ότι τα δύο κορίτσια πρώτη φορά αγωνίστηκαν μαζί.

...

Μεγάλη έκπληξη και διάκριση επίσης αποτελεί το χάλκινο μετάλλιο στο μονό των U15 για την Χαρά Πετροπούλου που παρότι ηλικιακά είναι μια κατηγορία πιο κάτω (U13) αγωνίστηκε εξαιρετικά κάνοντας από φέτος την υπέρβαση και κατακτώντας μια περίοπτη θέση στο βάθρο των νικητών. Η Χαρά Πετροπούλου έδειξε πτυχές του ταλέντου της και αγωνιζόμενη με τα όπλα που διαθέτει ως παίκτρια έφερε ένα ακόμη μετάλλιο στον Πύργο και στον Φιλαθλητικό. Αυτό για την ίδια αποτελεί επιβράβευση των κόπων της αλλά και ένα εφαλτήριο για νέες επιτυχίες στο μέλλον.

Παναγιώτης Τσόκος: «Από εδώ και πέρα η πορεία του συλλόγου θα είναι μόνο ανοδική»

Ο προπονητής του συλλόγου Παναγιώτης Τσόκος, με δήλωση του ανέφερε ότι: «Είμαι ευχαριστημένος και από τις διακρίσεις αλλά και από την παρουσία μας σε αυτό το πανελλήνιο. Βέβαια δεν παραγνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και για αυτό θα παλέψουμε από εδώ και πέρα. Όμως φαίνεται ότι σιγά – σιγά βγαίνουμε από ένα σκοτεινό τούνελ που είχαμε μπλέξει εδώ και χρόνια με τα προβλήματα με το Κλειστό στον Πύργο όπου χάνονταν πολλές προπονήσεις και δεν είχαμε ποιότητα στην προπόνησή μας. Από εδώ και πέρα πιστεύω η πορεία του συλλόγου θα είναι μόνο ανοδική.»

 

Τελευταία Νέα