8ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Τρέχοντας κόντρα στον εαυτό σου

Η εκκίνηση στον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου.

bet365

Ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου ολοκληρώθηκε, με τους δρομείς να κερδίζουν το μεγαλύτερο αντίπαλό τους: Τους εατούς τους. Το Gazzetta ήταν εκεί.

Αποστολή στη Ρόδο: Μιχάλης Γκιουλένογλου

Μία βιαστική διάταση. Μία εξίσου βιαστική σκέψη. Άλλος χρόνος δεν υπάρχει. Ο ήλιος έχει σηκωθεί πριν από λίγα λεπτά, μα η Ρόδος μοιάζει να είναι φωτισμένη για ώρες. Στα πεζοδρόμιο και στους αδειανούς από αυτοκίνητα δρόμους, υπάρχουν μόνο κάποιοι άνθρωποι που τρέχουν.

Μία μικρή προθέρμανση, προτού τα... βάλουν με τους εαυτούς τους στον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου. Μία απόσταση 42 χιλιομέτρων και 195 μέτρων για όσους το τόλμησαν. Και ήταν αρκετοί, αφού τα ρεκόρ συμμετοχών ξένων δρομέων «έσπασαν», με αύξηση 35% σε σχέση με το 2019!

Οι περισσότεροι κινήθηκαν διστακτικά προς την εκκίνηση. Όχι πως ο χώρος... υποδοχής δεν γέμισε από σώματα. Αλλά όλοι γνωρίζουν ότι μετά το άκουσμα του πιστολιού, που φέτος είχαν η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Σοφία Σακοράφα και η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνιου, Μαριέττα Παπαβασιλείου.

Μόλις ο ήχος ακούστηκε, οι δρομείς ξεχύθηκαν στους δρόμους της Ρόδου. Δίπλα από τη θάλασσα. Δίπλα από τα τείχη που δίνουν μια μεσαιωνική αίσθηση στην πόλη. Ξαφνικά η πλατεία Ελευθερίας άδειασε. Και οι δρόμοι γέμισαν από κάθε λογής ανθρώπους και αθλητές.

Κάποιοι το έχουν ως επάγγελμα, άλλοι ως χόμπι και κάποιοι ως ένα μέσο να ξεσκάσουν. Και ο Μαράθωνιος μπορεί να τους αγκαλιάσει όλους.

Ο σκοπός για όλους είναι κοινός. Να τερματίσουν. Η αλήθεια είναι ότι τα κατάφεραν, Μόνο τρεις θα μπορούσαν να πάρουν τις ισάριθμες πρώτες θέσεις, αλλά στο τέλος όλοι είχαν ένα χαμόγελο ικανοποίησης στο πρόσωπό τους. Γιατί τα κατάφεραν.

Πρώτη από τη γραμμή εκκίνησης έφυγε η Κατερίνα Σαράντη, η οποία έτρεξε τον Μαραθώνιο με αμαξίδιο.

Στη Ρόδο ο Πιτσώλης

Ανάμεσα σε όλους συμμετείχαν ήταν και ο νικητής του Κλασικου Μαραθωνίου της Αθήνας, Χαράλαμπος Πιτσώλης, ο οποίος αγωνίστηκε στα 10 χιλιόμετρα και τερμάτισε πρώτος και καλύτερος. «Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στον αγώνα και τη Ρόδο. Ηθελα πολύ να έρθω και τελικά διαπίστωσα ότι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Σαν διοργάνωση είναι καταπληκτική , ευχαριστήθηκα τη διαδρομή. Την περασμένη εβδομάδα έτρεξα στο Μαραθώνιο του Αμβούργου και παρά την κούραση ήθελα να έρθω και να ζήσω την εμπειρία, επειδή είχα ακούσει πολλά για τον αγώνα και έτσι δεν έχασα την ευκαιρία», δήλωσε λίγο μετά τον τερματισμό.

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης νικητής του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Στο Μαραθώνιο, στους Άνδρες, επικράτησε ο Βρετανός Τόμας Τσαρλς, ενώ στις Γυναίκες πρώτευσε η Κατερίνα Ασημακοπούλου.

«Ηταν η πρώτη φορά που ήρθα στη Ρόδο και έτρεξα στον αγώνα. Ηταν όλα καταπληκτικά αλλά στενοχωρήθηκα που για λίγο δεν κατάφερα να καταρρίψω το ρεκόρ διαδρομής. Ελπίζω να τα καταφέρω μία άλλη φορά, αλλά σίγουρα θα πω και σε άλλους δρομείς να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να πάρουν μέρος», τόνισε ο Τσαρλς, ενώ η Ασημακοπούλου δήλωσε: «Χαίρομαι για τη νίκη καθώς δεν ήμουν τόσο καλά προπονημένη. Αυτός ήταν και ο λόγος που σε κάποια σημεία έπαθα κράμπα και υπέφερα. Θέλω να συνεχίσω της κανονικές προπονήσεις για να φτάσω στο επίπεδο που ήμουν. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για τον εξαιρετικό αγώνα».

Τα αποτελέσματα

Μαραθώνιος

  • Άνδρες
  1. Τόμας Τσαρλς (Μ. Βρετανία) 2:31:00
  2. Γιάνε Σιλβενόιεν (Φινλανδία) 2:31:30
  3. Βαγγέλης Μαλιόγλου 2:39:39
  • Γυναίκες
  1. Κατερίνα Ασημακοπούλου 2:47:10
  2. Γε Κιτ Τσαν (Χονγκ Κονγκ) 2:55:04
  3. Σεανάγκ Κάρτον (Ιρλανδία) 2:57:09

Ημιμαραθώνιος

  • Ανδρες
  1. Θανάσης Μπύρος 1:14:24
  2. Στέφανος Λεβέντης 1:24:00
  3. Νίκος Ρουσουλής 1:24:23
  • Γυναίκες
  1. Ράνια Ρεμπούλη 1:28:17
  2. Πατρίσια Μαρτίν Ντελ Γκουάγιο (Ισπανία) 1:32:53
  3. Νίκη Ροδάνθη Διαμαντέα 1:35:09

10 χλμ

  • Άνδρες
  1. Χαράλαμπος Πιτσώλης 32:06
  2. Φρανσουά Μορά (Γαλλία) 36:57
  3. Κυριάκος Μαστρογεωργίου 37:20
  • Γυναίκες
  1. Βασιλική Κωνσταντινοπούλου 39:12
  2. Ιωάννα Πονήρη 45:28
  3. Αλεξάνδρα Τσάτση 50:03

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ.

Επίσης, ο αγώνας υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου (Νέα Πτέρυγα), ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που «διατρέχει» τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρόδου.

Μέγας χορηγός του 8ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου είναι η Under Armour. Μεγάλος Χορηγός του αγώνα των 5 χλμ& Χορηγός Εθελοντισμού είναι ο όμιλος H HotelsCollection. Χορηγός αερομεταφορών είναι η Aegean Airlines. Χορηγός Θαλάσσιων μεταφορών είναι η BlueStar.

Χορηγός φιλοξενίας είναι ο όμιλος Mitsis Hotels. Επίσημοι χορηγοί είναι οι SunriseHotel, LaBranda, ΚΑΥΚΑΣ, ΒΑΠ Π.ΚΟΥΓΙΟΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε., CITROEN Παρασκευάς, RodosCycling, RoufasFurniture και Fraport Greece.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι, η ΕΡΤ3, το Ραδιόφωνο Λυχνάρι, η ThreeSixtyMarketing, η Innews, η Ροδιακή, η δημοκρατική και ο Antenna Satellite.

@Photo credits: Μαραθώνιος Ρόδου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα