Πολυχρονίδης: Στο Ρίο με στόχο το χρυσό στο Παγκόσμιο

Newsroom
Πολυχρονίδης: Στο Ρίο με στόχο το χρυσό στο Παγκόσμιο

bet365

Με στόχο να διατηρήσει τα σκήπτρα του παγκόσμιου πρωταθλητή, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης παίρνει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπότσια που άρχισε χθες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης ξεκίνησε τη προσπάθειά του να γράψει ιστορία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπότσια, που άρχισε στο Ρίο της Βραζιλίας.

Πάει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στην τελευταία διοργάνωση και εάν τα καταφέρει, θα γίνει ο πρώτος αθλητής στον κόσμο που θα έχει πετύχει κάτι ανάλογο.

Στη διοργάνωση της Βραζιλίας, ο Γρηγόρης και η Κατερίνα Πολυχρονίδη θα βρουν απέναντί του κάποιους από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα άρχισε με μία εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης και, χθες, κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων, το ελληνικό δίδυμο, ξεκίνησε την προσπάθειά του με τον καλύτερο τρόπο.

«Στην πρώτη μας αναμέτρηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κερδίσαμε τον Κολομβιανό πρωταθλητή Χέσους Ρομέρο. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά ευτυχώς σε όλες τις λεπτομέρειες η εμπειρία μου με βοήθησε να διατηρήσω τα πλεονεκτήματα», υπογράμμισε ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης. Το σημερινό πρόγραμμα του πρωταθλητή μας δεν περιλαμβάνει κάποιο αγώνα. Η επόμενη αναμέτρηση θα διεξαχθεί αύριο (8/12).

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπότσια, όπως και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια. Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης έχει αγωνιστεί δύο φορές στη Βραζιλία, το 2006 και το 2016, και τις δύο φορές ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου. Τόσο ο Γρηγόρης, όσο και η Κατερίνα Πολυχρονίδη φιλοδοξούν να… σπάσει αυτή η αρνητική παράδοση και, όπως και στην Ευρώπη όπου κατέκτησαν δύο σερί χρυσά (2019 και 2021), να «κρατήσουν» τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στην Ελλάδα.

Ο Πολυχρονίδης έχει στην τροπαιοθήκη του έξι παραολυμπιακά μετάλλια (χρυσό στο Λονδίνο, ασημένιο και χάλκινο στο Τόκιο, ασημένιο και χάλκινο στο Ρίο και ασημένιο στο Πεκίνο). Συνολικά έχει κερδίσει 39 μετάλλια (18-12-9) σε διεθνείς αγώνες και έχει αναδειχθεί 19 φορές πρωταθλητής Ελλάδος.

 

Τελευταία Νέα