Οι Interpol, ΔΟΕ και ευρωπαϊκές χώρες κατά της χειραγώγησης με ενεργή ελληνική συμμετοχή μέσω της ΕΠΑΘΛΑ

Newsroom
Οι Interpol, ΔΟΕ και ευρωπαϊκές χώρες κατά της χειραγώγησης με ενεργή ελληνική συμμετοχή μέσω της ΕΠΑΘΛΑ

bet365

Με πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα, μετά και την παρουσίαση των σχετικών πορισμάτων της Interpol για τα επίπεδα χειραγώγησης αγώνων ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των συνεδριάσεων στο πλαίσιο Διεθνούς Σεμιναρίου.

Με πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα, μετά και την παρουσίαση των σχετικών πορισμάτων της Interpol αναφορικά με τα επίπεδα χειραγώγησης αγώνων διεθνώς ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μέρα των συνεδριάσεων οι οποίες έλαβαν χώρα στα Σκόπια, στο πλαίσιο του Διεθνούς Σεμιναρίου που διοργανώνουν από κοινού η ΔΟΕ με την Interpol και τη συμμετοχή εκπροσώπων από: Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία, Βοσνία Ερζεγοβίνη Μαυροβούνιο και Κόσοβο. Ο γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς ως πρόεδρος της ΕΠΑΘΛΑ και της Επιτροπής Παρακολούθησης της σύμβασης Macolin, στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές για την τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχει η ΕΠΑΘΛΑ και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικές τέτοιες εκδηλώσεις, με υψηλά επίπεδα θεσμικής εκπροσώπησης των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών και των αθλητικών φορέων.

Όπως σημείωσε είναι κομβικό για τη συνολική επιτυχία του εγχειρήματος να υπογράψουν και στη συνέχεια να κυρώσουν ακόμα περισσότερες χώρες τη σύμβαση Macolin ώστε να συμμετέχουν στα αντίστοιχα δίκτυα πληροφοριών και στα σχετικά κέντρα λήψης αποφάσεων αναφορικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης αθλητικών αγώνων. Στη συνέχεια ο Dieter Braekeveld από την Interpol έκανε μια ανάλυση της παγκόσμιας κατάστασης και πώς επηρεάζει την περιοχή των Βαλκανίων.

Ο Τom Harding από τη Sportradar παρουσίασε αξιολόγηση κινδύνου για τις συγκεκριμένες χώρες σχετικά με τη στοιχηματική διάσταση του προβλήματος, Ο Βαγγέλης Αλεξανδράκης από την πλευρά της ΔΟΕ αναφέρθηκε στα εργαλεία που έχει η Επιτροπή στον συγκεκριμένο τομέα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η απογευματινή συνεδρίαση οπότε και πήραν τον λόγο ο Massimiliano Mischenzi από την UEFA και ο Benjamin Schindler από τη FIBA για να αναφερθούν ειδικότερα, στη αντιμετώπιση της χειραγώγησης, στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ αντίστοιχα. Αύριο Τετάρτη (5/10) το σεμινάριο θα συνεχιστεί με ανάλυση σεναρίων και συζητήσεις περιπτώσεων με βάση την εμπειρία κάθε χώρας.

 

Τελευταία Νέα