ΕΟΚΑΝ: Ρεκόρ ελέγχων τον Μάιο

Newsroom
ΕΟΚΑΝ: Ρεκόρ ελέγχων τον Μάιο

bet365

Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ ανακοίνωσε, ότι τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, διενεργήθηκαν συνολικά 160 έλεγχοι σε 18 διαφορετικά αθλήματα και ελήφθησαν 573 δείγματα προς εξέταση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΚΑΝ, το τελευταίο τρίμηνο έγιναν πάνω από 570 έλεγχοι ντόπινγκ εκτός και εκτός αγώνων.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο, πραγματοποιήθηκαν 61 έλεγχοι. Οι 39 ήταν εντός διοργάνωσης και οι 22 αιφνιδιαστικοί. Ελήφθησαν συνολικά 188 δείγματα προς εξέταση.
Τον Μάιο, πραγματοποιήθηκαν 59 έλεγχοι, οι 35 εντός διοργάνωσης και οι 24 εκτός και ελήφθησαν 221 δείγματα.

Τον Ιούνιο, πραγματοποιήθηκαν 40 έλεγχοι, οι 22 εντός διοργάνωσης (είναι ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού και η αγωνιστική δραστηριότητα αρχίζει να μειώνεται), ενώ 18 έλεγχοι ήταν αιφνιδιαστικοί. Συνολικά, ελήφθησαν 164 δείγματα.

«Οι αριθμοί αποδεικνύουν ξανά ότι τα αντανακλαστικά του Οργανισμού παραμένουν πάντα σε υψηλά επίπεδα, καθώς είναι πλέον περισσότεροι οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, όχι μόνο μεμονωμένα σε αθλητές, αλλά και πριν από μεγάλα αθλητικά γεγονότα ή ακόμα και σε εθνικές ομάδες όλων των αθλημάτων, οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία προετοιμασίας. Οι έλεγχοι και τα δείγματα τους τελευταίους δέκα μήνες ξεπέρασαν τους αρχικούς στόχους που είχαμε θέσει ως Οργανισμός, ενώ επιπλέον, τα 221 δείγματα που ελήφθησαν το Μάιο, είναι αριθμός-ρεκόρ», επεσήμανε ο Διοικητής του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. ιατροδικαστής Δρ Γρηγόρης Λέων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα