EKO Acropolis Rally 2022: Η ξεχωριστή στιγμή της παρουσίας των εκπροσώπων των ΑμεΑ

Newsroom
EKO Acropolis Rally 2022: Η ξεχωριστή στιγμή της παρουσίας των εκπροσώπων των ΑμεΑ

bet365

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της παρουσίασης όσων θα διαδραματιστούν φέτος τον Σεπτέμβριο στο EKO Acropolis Rally 2022 ήταν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων ΑμεΑ.

Στην παρουσίαση του φετινού Rally Acropolis, εμφανίστηκαν ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Θανάσης Τσιβιλής, ο Πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ, Χάρης Περδίκης και ο Γενικός Γραμματέας του Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Γιάννης Κωστάκης.

Για την παρουσία τους αναφέρθηκε σε ποστάρισμά του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις δεν έχει μόνο αγωνιστικό χαρακτήρα. Έχει και βαθιά κοινωνικό, καθώς μέσα από τις παράλληλες δράσεις του επιδιώκει να περάσει τα ζωτικά μηνύματα Οδικής Ασφάλειας και Οδικής Συμπεριφοράς.

Τομείς κρίσιμοι, προκειμένου να μειώσουμε τα ατυχήματα στους δρόμους και τις συνέπειές τους σε κάθε ηλικία. Συνέπειες που συχνά επηρεάζουν και καθορίζουν τις ζωές των ΑμεΑ»

Ο Θανάσης Τσιβίλης, ανέφερε στην τοποθέτησή του: «Βλέποντας μας εδώ θα πει κάποιος τι δουλειά έχουμε εμείς με το Ράλλυ Ακρόπολις; Μα κι εμείς ρόδες έχουμε! Κύριε Υπουργέ ευχαριστούμε πάρα πολύ για την τιμητική πρόσκληση να είμαστε εδώ. Είναι τιμή και χαρά να βρισκόμαστε εμείς προσωπικά ως αθλητές σε αυτό τον χώρο. Εδώ έχουμε δώσει αγώνες, ειδικά το 2004, σημαντικούς, και για τους εαυτούς μας, αλλά και για την Χώρα μας. Είπατε στην ομιλία σας προηγουμένως όταν σας έδωσε το χαρτοφυλάκιο ο Πρωθυπουργός της Χώρας δεν το είδατε με καλό μάτι. Ευτυχώς που το δεχτήκατε. Ευτυχώς! Σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε γι' αυτό.

Όλοι οι εκλεκτοί προλαλήσαντες είπαν για αυτό το σπουδαίο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός που ξαναφέρατε στην χώρα μας. Ναι! Έχετε κάνει κοσμογονία στον αθλητισμό. Αισθάνομαι την ανάγκη να πω σε εσάς προσωπικά και σε όλους τους καλεσμένους ότι με την δική σας πρωτοβουλία πήρατε τον αθλητισμό με αναπηρία της Χώρας από το περιθώριο και τον φέρατε στον προσκήνιο.

Θέλω εδώ να πω συγκεκριμένα για το πρότυπο αθλητικό παραολυμπιακό κέντρο που με την δική σας πρωτοβουλία, πρωτεργάτης εσείς και η Περιφέρεια, που γίνεται στην Ραφήνα.
Ένα πρότυπο το οποίο στην Χώρα δεν το έχει ξαναδεί κανείς ποτέ και ένα πρότυπο της Ευρώπης. Ευελπιστούμε όχι μόνο εμείς ως ‘Ελληνες αθλητές, αλλά και οι ξένοι να το επισκέπτονται και να κάνουν την προετοιμασία τους. Κλείνοντας θέλω να πω το εξής, ότι ο αρχαίος Αριστοτέλης έλεγε ότι ηγέτης δεν είναι αυτός που καλυτερεύει την ζωή του ανθρώπου, αλλά και αυτός που την μεταμορφώνει. Κι εσείς έχετε μεταμορφώσει την αθλητική νοοτροπία της χώρας. Σας ευχαριστώ θερμά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα