Έβερεστ: Ο Σέρπα Κάμι Ρίτα συνεχίζει να καταρρίπτει το ρεκόρ του

Newsroom
Έβερεστ: Ο Σέρπα Κάμι Ρίτα συνεχίζει να καταρρίπτει το ρεκόρ του

bet365

Ο Σέρπα Κάμι Ρίτα ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφή του Έβερεστ το 1994, σήμερα πάτησε για 26η φορά στα 8.848,6μ., δημιουργώντας νέο ρεκόρ.

Ένας Σέρπα από το Νεπάλ, ο Κάμι Ρίτα αναρριχήθηκε για 26η φορά στην κορυφή του Έβερεστ, όπως ανακοίνωσε κυβερνητικός παράγοντας την Κυριακή (8/5).

Ο 52χρονος Σέρπα ανέβηκε στα 8.848,86μ. το Σάββατο (7/5) ξεπερνώντας το δικό του προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειώσει πέρυσι. Ο Κάμι Ρίτα ακολούθησε την παραδοσιακή διαδρομή της νοτιοανατολικής κορυφογραμμής, οδηγώντας άλλους 10 ορειβάτες Σέρπα.

Η διαδρομή αναρρίχησης που διάλεξε ο Κάμι Ρίτα, την πέρασαν πρώτοι ο Νεοζηλανδός Έντμουντ Χίλαρι, με τον Σέρπα Τενζίγνκ Νοργκάι το 1953 και από τότε παραμένει η πιο δημοφιλής.

ΕΒΕΡΕΣΤ

Από τότε η κορυφή του Έβερεστ έχει κατακτηθεί 10.657 φορές από την πλευρά του Νεπάλ και του Θιβέτ, αρκετοί έχουν σκαρφαλώσει πολλές φορές και 311 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων των Ιμαλαΐων.

Ο Ρίτα ανέβηκε για πρώτη φορά στο Έβερεστ το 1994. Από τότε ανέβαινε στο βουνό σχεδόν κάθε χρόνο και το 2019 δήλωσε ότι ήθελε να κάνει 25 αναβάσεις στο Έβερεστ πριν αποσυρθεί από την ορειβασία.

Φέτος το Νεπάλ έχει εκδώσει 316 άδειες για ανάβαση στο Έβερεστ την περίοδο αιχμής, που διαρκεί μέχρι τον Μάιο, ενώ πέρυσι είχε φθάσει στο μεγαλύτερο αριθμό των 408 πέρυσι.

Η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους ορειβάτες για συνάλλαγμα, όμως δέχθηκε σκληρή κριτική επειδή επέτρεψε τον συνωστισμό, που έφερε και αρκετούς θανάτους ορειβατών στα βουνά το 2019.

 

Τελευταία Νέα