Πομάσκι στο Gazzetta για τη ρύθμιση Αυγενάκη: «Να μην πολιτικοποιηθεί ο αθλητισμός»

Πομάσκι στο Gazzetta για τη ρύθμιση Αυγενάκη: «Να μην πολιτικοποιηθεί ο αθλητισμός»

bet365

Πώς σχολιάζει ο Γιώργος Πομάσκι και ο σύνδεσμος προπονητών στα αθλήματα της πισίνας (ΣΕΠΚΥΣΚΚ) τη νομοθετική ρύθμιση Αυγενάκη για τους εκπροσώπους αθλητών και προπονητών στα Δ.Σ. των αθλητικών Ομοσπονδιών.

Μια νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στο σχέδιο νόμου, ήδη έχει φέρει τις πρώτες έντονες αντιδράσεις. Αφορά τον τρόπο ορισμού των εκπροσώπων των αθλητών και των προπονητών στα διοικητικά συμβούλια των αθλητικών ομοσπονδιών και σύμφωνα με αυτή ο Λευτέρης Αυγενάκης θα έχει τη δυνατότητα να διορίζει εκπροσώπους. Η σχετική ρύθμιση έχει προστεθεί με την παράγραφο 8 στο άρθρο 22 του ν. 2725/1999.

Πομάσκι: «Να μην πολιτικοποιηθεί ο αθλητισμός»

«Το θέμα είναι να στηριχτεί το οικοδόμημα του αθλητισμού για να προχωρήσει. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πολιτικοποιηθεί ο αθλητισμός. Οι αθλητές θα επιλέγουν τον αθλητή-εκπρόσωπο και οι επαγγελματίες προπονητές τον προπονητή. Πώς είναι δυνατόν εγώ να επιλέξω τον εκπρόσωπο στους γιατρούς αφού δεν ξέρω ποιος είναι ο καλύτερος ή πώς θα οδηγήσω ένα υποβρύχιο αν μου ζητηθεί, θα το ρίξω στα βράχια» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Gazzetta o ομοσπονδιακός τεχνικός του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Πομάσκι.

ΣΕΠΚΥΣΚΚ: «Είμαστε απέναντι σε διορισμούς εκπροσώπων χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες»

Η πρώτη αντίδραση από φορέα ήρθε από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Κολύμβησης Υδατοσφαίρισης Συγχρονισμένης Κολύμβησης Καταδύσεων. Σε αυτή το Δ.Σ. του ΣΕΠΚΥΣΚΚ αναφέρει τα εξής: «Ο προπονητής αποτελεί τον ουσιαστικότερο παράγοντα και γνώστη των αθλημάτων. Ο εκπρόσωπός του στις ομοσπονδίες πρέπει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα και την ανάπτυξη του αθλητισμού. Διορισμοί εκπροσώπων χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, μας βρίσκει απέναντι . Ο προπονητής που θα βρίσκεται στα συμβούλια θα είναι "διορισμένος" μόνο μέσα από εκλογές μεταξύ των προπονητών αθλημάτων της ομοσπονδίας».


Για το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε από το υφυπουργείο Αθλητισμού, η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την Τρίτη (8/3) εισηγήθηκε «την ψήφισή του από τη Βουλή, ως έχει».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα