Ξιφασκία: «Χάλκινη» και πάλι η Γκουντούρα στο Βέλγιο

Η Δώρα Γκουντουρα

bet365

Για ακόμα μία φορά το ελληνικό δίδυμο της σπάθης γυναικών πρωταγωνίστησε στο παγκόσμιο στερέωμα στο παγκόσμιο κύπελλο του Σιντ Νίκλαας στη Φλάνδρα του Βελγίου, με την Δώρα Γκουντούρα να κατακτά το χάλκινο και την Δέσποινα Γεωργιάδου να είναι 5η.

Στην 6η διοργάνωση για τη σεζόν του Παγκοσμίου κυπέλλου στην ξιφασκία, η Ελλάδα είχε πάλι θέση στο βάθρο. Η Δώρα Γκουντούρα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Σιντ Νίκλαας του Βελγίου, χάνοντας στον ημιτελικό.

Η Γκουντούρα κατακτά μετάλλιο για 3η διαδοχική διοργάνωση και 4η μέσα στην σεζόν (Τασκένδη, Αλγέρι, Αθήνα οι προηγούμενες τρεις).

Η αθλήτρια της Team Future της Bwin, πέρασε με άνεση τον πρώτο γύρο στο κυρίως ταμπλό των 64. Νίκησε 15-9 την 22χρονη Ιταλίδα Κλαούντια Ροτίλι (FIE No61) η οποία στο χθεσινό προκριματικό ταμπλό είχε αποκλείσει την συναθλήτριά της, Αθηναΐδα Μαυρικάκη. Στη συνέχεια πήρε με 15-8 το ματς με την Ουγγαρέζα Σούγκαρ Κατίνκα Μπατάι που είχε κερδίσει το χρυσό στην Αθήνα.

Ακολούθησαν οι νίκες με 15-9 επί της Αζέρας Μπολσάκοβα και με 15-10 επί της Ισπανίδας Μαρτίν-Πορτουγκές.

Η Κινέζα Γιάκι Σάο (FIE No50) ήταν τελικά αυτή που απέκλεισε την Ελληνίδα στον ημιτελικό με 15-8 και έκανε τη ρεβάνς για τον προ ολίγων εβδομάδων αποκλεισμό της στο γύρο των 16 στο «Ακρόπολις».

Οσον αφορά την Γεωργιάδου, ξεκίνησε με το δεξί στον πρώτο γύρο του κυρίως ταμπλό των 64 επικρατώντας 15-10 της 29χρονης Ουκρανής Αλίνα Κόμαστσουκ (FIE Νο164). Στη συνέχεια νίκησε κατά σειρά την 25χρονη Κορεάτισσα Γιουνχίε Τσον (FIE No64) με σκορ 15-11 και την 20χρονη Ουγγαρέζα Λούκα Σουκς (FIE No74), επίσης με 15-11, και προκρίθηκε στον προημιτελικό. Η Γαλλίδα Σάρα Μπαλζέρ (FIE No8) ήταν αυτή που τελικά κατάφερε να σταματήσει την πορεία της Ελληνίδας στη μάχη για την είσοδο στο βάθρο με 15-6.

 

Τελευταία Νέα