Ξιφασκία: «Χάλκινη» η Γεωργιάδου στο Παγκόσμιο κύπελλο της Ορλεάνης!

Newsroom
Ξιφασκία: «Χάλκινη» η Γεωργιάδου στο Παγκόσμιο κύπελλο της Ορλεάνης!

bet365

Η Δέσποινα Γεωργιάδου ξανά σε βάθρο παγκοσμίου κυπέλλου καθώς κατέκτησε το χάλκινο στην Ορλεάνη.

Μπορεί να μην κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει πέρυσι στον αξέχαστο ελληνικό τελικό με την Δώρα Γκουντούρα, όμως η Δέσποινα Γεωργιάδου ανέβηκε πάλι στο βάθρο του Παγκοσμίου κυπέλλου ξιφασκίας στην Ορλεάνη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της σπάθης έκανε σπουδαία εμφάνιση και μόνο στον ημιτελικό, από την «κακή της δαίμονα» την Γαλλίδα Απιθί, έχασε.

Για να εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο η Γεωργιάδου (ΠΑΟ) επικράτησε κατά σειρά επί της Γιαπωνέζας Σανό με 15-11, της Μεξικάνας Τολέδο με 15-9, επί της Αργεντίνας Μπελέν Πέρεζ με 15-12 και της Γαλλίδας Ζεραρντίν με 15-2.

Στον ημιτελικό αντιμετώπισε την επίσης Γαλλίδα Μανόν Απιθί Μπρουνέ (5-1 πριν από αυτό το ματς οι νίκες για την Απιθί) όπου άρχισε εντυπωσιακά έχοντας προβάδισμα 6-1, ωστόσο η αντίπαλός της επέστρεψε και με ένα σερί 5-0 ισοφάρισε σε 6-6. Με ένα 2-0 σερί η Ελληνίδα ξιφομάχος βρέθηκε μπροστά 9-7, αλλά η Απιθί πέρασε μπροστά με 10-9 καθώς ήταν πιο επιθετική. Τελικά κέρδισε με 15-11 και άφησε την Γεωργιάδου στο χάλκινο μετάλλιο, άλλη μία μεγάλη επιτυχία για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών, η Ιταλίδα Μαρτίνα Κρίσκιο κέρδισε την συμπατριώτισσά της Κιάρια Μορμίλε με 15-12.

Καλή παρουσία της Γκουντούρα

Η Δώρα Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) συμμετείχε στο ίδιο τεταρτημόριο με την Γεωργιάδου. Η αθλήτρια της Team Future της BWIN, ξεκίνησε την παρουσία της στο κυρίως ταμπλό με δύο νίκες επί της Ιταλίδας Μπατιστίν με 15-9 και επί της Γαλλίδας Μπερντέ με 15-7.

Στη μάχη των 16 για το εισιτήριο του προημιτελικού αντιμετώπισε την 19χρονη Γαλλίδα Ζεραρντίν από την οποία έχασε με 15-14, με την Γαλλίδα μετά να γνωρίζει την συντριβή με 15-2 από την Γεωργιάδου. Ετσι η Γκουντούρα ολοκλήρωσε την παρουσία της στην Ορλεάνη με τη 10η θέση ανάμεσα σε 176 αθλήτριες.

 

Τελευταία Νέα