Ξιφασκία: Καλές εμφανίσεις από Γαρυφάλλου και ομαδικό ξίφους μονομαχίας στα Ευρωπαϊκά κύπελλα Ε/Ν

Newsroom
Ξιφασκία: Καλές εμφανίσεις από Γαρυφάλλου και ομαδικό ξίφους μονομαχίας στα Ευρωπαϊκά κύπελλα Ε/Ν

bet365

Για ακόμα μία φορά η Ελλάδα είχε πολύ καλές παρουσίες στα Ευρωπαϊκά κύπελλα εφήβων/νεανίδων (Κ17) στην Βουδαπέστη και την Κοπεγχάγη.

Η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) αγωνίστηκε την Κυριακή 27/11 στο 5ο της ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους ασκήσεως νεανίδων στη Βουδαπέστη.

Με 6 νίκες στον προκριματικό γύρο πέρασε εύκολα στο κυρίως ταμπλό. Πέρασε με bye τον γύρο των 256 και στη συνέχεια νίκησε κατά σειρά την Τσέχα Ιλιέκοβα (15-7), την Ιταλίδα Γκάμπολα (15-14) και την Πολωνή Βόιτας (15-4). Στη μάχη για την είσοδο στον προημιτελικό ηττήθηκε από την Ισραηλινή Κορέν με σκορ 15-14 με αποτέλεσμα να πάρει την 9η θέση σε σύνολο 270 αθλητριών. Για ακόμα μία φορά η Ελληνίδα έδειξε ότι συγκαταλέγεται στις καλύτερες αθλήτριες της Ευρώπης και του κόσμου στην κατηγορία των νεανίδων. Η Ιταλίδα Κολίνι, η Ισραηλινή Κόρεν και η Ουγγαρέζα Κολάρ που κατέκτησαν την 6η, την 7η και την 8η θέση ήταν οι τρεις Ευρωπαίες που την πέρασαν στην κατάταξη της Βουδαπέστης, καμία όμως δεν την απειλεί στην κορυφή της ευρωπαϊκής κατάταξης. Με τους 24 βαθμούς που εξασφάλισε στην ουγγρική πρωτεύουσα έφτασε τους 268 βαθμούς και η Ισραηλινή Κουρίτζκι που την καταδιώκει έχει 185 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα

Ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους μονομαχίας εφήβων/νεανίδων - Κοπεγχάγη

Η 14χρονη Ασπασία Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) δεν μπόρεσε να σημειώσει νίκη στον προκριματικό γύρο των νεανίδων ώστε να συνεχίσει στο κυρίως ταμπλό. Σε σύνολο 128 αθλητριών κατέκτησε την 120η θέση.

Ο αδερφός της, Κωνσταντίνος Καραμπάσης, έκανε την καλύτερη εμφάνιση από τους τρεις εφήβους. Σημείωσε 5 νίκες/1 ήττα στον προκριματικό γύρο, πέρασε με bye το ταμπλό των 256 και νίκησε στο ταμπλό των 128 τον Καταριανό Αλί με 15-4, στη συνέχεια όμως ηττήθηκε με 15-9 από το Νορβηγό Μπρέιβικ στη μάχη για το εισιτήριο των 32 καλύτερων. Κατέκτησε την 37η θέση ανάμεσα σε 193 αθλητές.

Ο Νίκος Πασσιάς (ΑΑ Ιωαννίνων) με 4 νίκες/2 ήττες στον προκριματικό γύρο πέρασε επίσης απευθείας στο ταμπλό των 128 και εκεί επικράτησε επί του Ρουμάνου Ράιλεαν με 15-6. Στη μάχη για τους 32 καλύτερους ηττήθηκε με 15-11 από τον Ουκρανό Πέρτσουκ, το Νο1 της ευρωπαϊκής κατάταξης εφήβων, και κατέκτησε συνολικά την 52η θέση.

Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) με 2 νίκες/4 ήττες στην πουλ δεν έκανε προκριματικό γύρο αντάξιο των δυνατοτήτων του, πέρασε όμως στο κυρίως ταμπλό. Στο γύρο των 256 νίκησε τον Βέλγο Ρίμεν με 15-7, στη συνέχεια όμως ηττήθηκε με 15-6 από τον Ισραηλινό Καπέρσκιι, ο οποίος κατέκτησε τελικά το αργυρό μετάλλιο στη διοργάνωση. Ο Θεοδωρόπουλος που βρίσκεται στο Νο22 της ευρωπαϊκής κατάταξης εφήβων κατέκτησε την 115η θέση στο σύνολο.

Πολύ καλή παρουσία έκανε και το ομαδικό του ξίφους μονομαχίας με τους Κωνσταντίνο Καραμπάση (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και Νίκο Πασσιά (ΑΑ Ιωαννίνων). Ως το Νο7 της αρχικής κατάταξης η ελληνική ομάδα πέρασε με bye από τον γύρο των 64 και κληρώθηκε να παίξει στους 32 με τη μεικτή ομάδα αθλητών από τη Βουλγαρία, τη Σιγκαπούρη και την Ελβετία, την οποία και νίκησαν με 45-41. Στη μάχη για την είσοδο στον προημιτελικό επικράτησαν και επί της 3ης ομάδας της Ουκρανίας με 45-39 και βρέθηκαν μπροστά στην ομάδα του Ισραήλ που μόλις είχε αποκλείσει ένα από τα φαβορί, την 1η ομάδα της Ουκρανίας. Κόντρα στους Ισραηλινούς η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 45-32 και προχώρησε στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8. Η γερμανική ομάδα επέλεξε να μην αγωνιστεί στους αγώνες κατάταξης και έτσι η Ελλάδα αντιμετώπισε την Τουρκία με τρόπαιο την 5η θέση, την οποία και κατέκτησε μετά από νίκη με σκορ 45-38. Η 5η θέση ανάμεσα σε 43 ομάδες είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τη συνέχεια της σεζόν και δίνει ελπίδες για πολύ καλές εμφανίσεις στο ομαδικό του ευρωπαϊκού και το παγκόσμιου πρωταθλήματος Κ17.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 8η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης του ομαδικού στο ξίφος μονομαχίας εφήβων.

Αναλυτικά αποτελέσματα

 

Τελευταία Νέα